"Da se nije odlučio za BiH, Kolašinac bi bio kandidat za SP"

Nijemci žale za Kolašincem

"Da se nije odlučio za BiH, Kolašinac bi bio kandidat za SP"

Joachim Low svega dva i pol mjeseca prije Mundijala ima velike brige kada je u pitanju lijevi bok, pišu njemački mediji.

Sead Kolašinac bio bi pravi izbor za ovu poziciju. Ali on će na Svjetskom prvenstvu igrati za Bosnu i Hercegovine, piše ugledni Sport Bild.

„Sead je u odličnoj formi. Uz ovakve nastupe on bi sigurno bio kandidat za dres Njemačke na Svjetskom prvenstvu, naravno da se nije odlučio za Bosnu i Hercegovinu,“ kazao je Horst Heldt.

„Činjenica da igrači imaju dva državljanstva za nas uvijek predstavlja problem. Ja bih volio kada bi se donijelo pravilo da igrači mogu nastupati samo za zemlju u kojoj su rođeni. Mi smo razgovarali sa nekim igračima po ovom pitanju, kazali smo im kako stvari stoje, nikome nismo davali lažna obećanja,“ izjavio je Horst Hrubesch, selektor mlade reprezentacije Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije