"Dobar rezultat s Pecare kao uvod za utakmice sezone"

Semir Bajraktarević:

"Dobar rezultat s Pecare kao uvod za utakmice sezone"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon pobjede protiv ekipe Slavije na Bilinom polju u narednom kolu BH Telecom premijer lige gostuju na Pecari kod Širokog Brijega. Za Zeničane će to biti susret u koji će ući potpuno rasterećeno, ta utakmica će biti uvod pred utakmice sezone protiv Sarajeva u finalu Kupa.

Jedan od najboljih igrača Čelika ove sezone je veznjak Semir Bajraktarević kod Nizaha Hukića ima ofanzivniju ulogu, što ovom Sarajliji ne predstavlja nikakav problem.

Uoči susreta protiv Širokog Brijega, te utakmica sezone protiv Sarajeva 27-godišnjak je kazao nešto više za SportSport.ba.

"Sigurno je da ćemo ovu sezonu u Premijer ligi završiti na sedmoj poziciji što nas sigurno može zadovoljiti, kada se gledaju sva dešavanja i pehovi koji su nas zadesili u ovoj sezoni. Mi smo svakako mislima okrenuti na dvomeč sa Sarajevom u finalu Kupa, ali prije toga moramo odraditi utakmicu protiv Širokog Brijega, gdje bi nam svakako jedan dobar rezultat bio odličan uvod za utakmice sezone", nada se Bajraktarević.

Na Pecari će Zeničani nastupiti bez nekoliko standardnih igrača.

"Sigurno je da neće igrati Mešanović, koji ima tri žuta kartona, dok je trener kazao da će neke igrače odmoriti, tako da još ne znamo ko će uopšte nastupiti u nedjelju na Pecari. Mi ćemo se pokušati otvorenom igrom suprotstaviti Širokom, koji još ima šanse za titulu i sigurno da će nas pritiskati od prve minute. Nećemo se predati, iako nam ova utakmica ništa ne znači, ali za dobro samopouzdanje pred prvu utakmicu finala Kupa, nadam se dobrom rezultatu", nada se nezamjenjivi kotač u veznom redu crno-crvenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmice sezone protiv Sarajeva pokazat će koliko može ova ekipa Čelika.

"Mi smo samim prolaskom u finale napravili uspjeh, jer smo uspjeli eliminisati sjajne ekipe protiv Veleža i Širokog Brijega, koje sigurno igraju najljepši nogomet ove sezone. Samim ulaskom u finale otvara nam se šansa da nakon 17 godina trofej donesemo u Zenicu, a nakon 2007. godine, da Čelik ponovo zaigra u Evropi. Mi ćemo dati sve od sebe, a nadam se da ćemo uz veliku podršku naših navijača u obje utakmice pehar dignuti u Sarajevu, te ga donijeti u Zenicu i obradovati sve one kojima je Čelik u srcu", kazao je Semir Bajraktarević rođeni Sarajlija i bivši igrač Sarajeva, koji drugu sezonu u Zenici igra najbolji nogomet u svojoj karijeri.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.