"Dolaskom bundesligaša krv u navijačima će proključati"

Sportski direktor Borussije:

"Dolaskom bundesligaša krv u navijačima će proključati"

Borussia M'gladbach definitivno neće podcijeniti Sarajevo u dvomeču play-offa Europa lige u borbi za plasman u grupnu fazu ovoga takmičenja, a o tome svjedoče i brojne izjave sportskog direktora ovog kluba Maxa Eberla.

"Bez obzira na sve mi želimo u grupnu fazu Europa lige i mislim da je Sarajevo protivnik protiv kojeg u dvije utakmice to možemo ostvariti", istakao je Eberl, nekadašnji igra, a sada sportski direktor Borussije, te se osvrnuo na činjenicu da Sarajevo igra na stadionu kapaciteta preko 30 hiljada ljudi.

"Istina igramo prvu utakmicu u Sarajevu. Poznato je da navijači u bivšim republikama Jugoslavije imaju vrelu krv, isto tako u Bosni. Neće se igrati samo na terenu, siguran sam da će zanimljivo biti i na samim tribinama. Jasno je da će dolaskom jednog bundesligaša krv u navijačima dodatno proključati, ipak vjerujem da na to neće pretjerano očarati. U tom slučaju činjenica da revanš igramo kod kuće neće nam biti od velikog značaja. Biće to jedan težak, ali ne i neprolazan zadatak", istakao je Eberl nakon žrijeba parova play-offa.

"Mainz jučer, a Stuttgart prošle godine, je iskusio kako je teško igrati na ovom nivou, i da to nije nimalo jednostavno. Ove ekipe imaju kvalitet, nisu tu bez razloga. Znamo da je naš protivnik kvalitetan, ali ako mi pokažemo ono što znamo i možemo, vjerujem da možemo u naredni krug takmičenja", zaključio je Eberl na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.