"Ekstremi" se oglasili saopštenjem

Nakon tuče u Novom Pazaru

"Ekstremi" se oglasili saopštenjem

Pripadnici navijačke grupe "Ekstremi" iz Novog Pazara izrazili su danas žaljenje povodom nemilog događaja koji se desio u subotu, prije početka utakmice FK "Novi Pazar" i FK "Radnički" iz Niša, u kojem je jedno lice zadobilo teške povrede opasne po život.

Želeći da obavijeste građane o pozadini navedenog događaja, navijači novopazarskog tima "Ekstremi" u saopštenju navode da je neposredno prije utakmice, na ulazu gradskog parka, napadnut brat povrijeđenog Enesa K. od strane navijača suparničke navijačke grupe ("Torcida" Sandžak).

Oni su nasrnuli noževima i drugim predmetima, ali su slučajni prolaznici zaustavili sukob i napadači su se razišli i krenuli ka stadionu.

"Na ulazu Gradskog stadiona (sjeverna tribina), dok je trajao službeni pretres, došla je informacija da je napadnut brat Enesa K. U želji da dobije više informacija o svom bratu, Enes K. se uputio ka grupi navijača 'Torcide' Sandžak koja je u koloni dolazila iz pravca Gradskog parka. Tom prilikom je napadnut i zadobio je više uboda nožem od kojih su neki opasni po život", navodi se u saopštenju.

Većina članova navijačke grupe "Ekstremi" se već nalazila na tribinama Gradskog stadiona i revoltirani pomenutim događajem sklonila i zapalila transparent navijačke grupe "Torcida Sandžak".

U saopštenju se napominje da je na istoj tribini bila i grupa navijača "Torcide" koja je, uz asistenciju pojedinaca iz navijačke grupe "Ekstremi" i redarske službe, bezbjedno izvedena van stadiona bez povreda.

Navijačka grupa "Ekstremi" navodi da se do sada nije oglašavala jer je bila okupirana zdravstvenim problemima Enesa K. u operativnom i postoperativnom toku kao i pronalaženjem dobrovoljnih davaoca krvi.

Navijačka grupa "Ekstremi" postavlja pitanje kako je moglo sve ovo da se desi pored ogromnog broja policajaca, ukazujući da je ispred stadiona bilo više od 300 policajaca koji, kako navode, nisu htjeli da reaguju u smirivanju sukoba, već su napravili kordon koji nije razdvojio sukobljene strane, navodi se u saopštenju.

Četiri osobe su povrijeđene, od kojih jedna teže u sukobu domaćih navijača novopazarskog tima "Torcide" i "Ekstrema", u subotu, uoči početka fudbalske utakmice Prvog kola Jelen super lige između FK "Novi Pazar" i FK "Radnički " iz Niša.

Policija je odredila mjeru zadržavanja do 48 sati Belmiru H. (24) iz Novog Pazara zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju, a Hivzu Č. (24), Bajramu H. (26) i Enesu K. (29) iz Novog Pazara zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasliničko ponašanje.

U subotu oko 16.45 sati, u ulici Kosančićevoj, prije odigravanja fudbalske utakmcice između Novog Pazara i Radničkog iz Niša sukobile su se dve grupe domaćih navijača, saopštila je Policijska uprava Novi Pazar.

Navijači grupe "Torcida" Sandžak kojoj pripadaju Belmir H, Bajram H. i Hivzo Č. zadobili su lakše tjelesne povrede, a navijač navijačke grupe "Ekstremi" kojoj pripada Enes K. nožem u predjelu leđa zadobio je tešku tjelesnu povredu i nakon ukazane ljekarske pomoći zadržan dalje na lječenju u Zdravstvenom centru Novi Pazar.

Osumnjičeni su predati u Okružni zatvor u Novom Pazaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti