"Este no es nuestro Barca!"

Martino pod sve većim pritiskom

"Este no es nuestro Barca!"

Kada je preuzimao Barcelonu, vrlo vjerovatno je negdje u podsvijesti, Tata Martino razmišljao o tome šta će se dogoditi ako Barcelona izgubi jednu ili dvije utakmice u nizu, te kako će navijači razmišljati. Naravno, nije ništa neobično da jedna Barcelona izgubi jednu, ili dvije, ali ipak Tata Martino je stigao nakon Guardiole koji je poprilično "razmazio" navijače Barcelone.

I ne samo navijače, nego i novinare, pa zato i ne čude naslovi "Qué le pasa al Barça?" (Šta se desilo Barceloni? op.a) ili "Este no es nuestro Barca" (Ovo nije naša Barcelona), tiražnog Mundodeportiva ili Sporta. Ova pitanja i naslovi su stigli nakon dva vezana poraza Barcelone, u Ligi prvaka (Ajax) i domaćem prvenstvu (Athletic Bilbao).

Ono što se u ovom trenutku zamjera Martinu jeste činjenica da Barcelona nije reagovala na pravi način kada je gubila, pogotovo u Amsterdamu gdje je imala čovjeka više skoro cijelo drugo poluvrijeme. Nema Messia i neće ga biti do kraja godine, Neymar kao da se malo izgubio, Xavi, Iniesta, Fabregas ne briljiraju.

Tako u duelu protiv Granade u kojoj je Barca slavila 4:0, prvi put nakon 317 utakmica, Katalonci nisu imali veći posjed lopte što je iznenadilo mnoge. Da stvar bude nezgodnija po Martina, Atletico Madrid je drugi sa 40 bodova, a Real je došao na 37. I ranije je Messi znao biti van terena ali je Barca drugačije izgledala.

U posljednje četiri sezone, Messi je propustio 18 utakmica, ali su izgubili tek u Baskiji. Katalonci ne najavljuju neke velike transfere, niti dolaske, pa onda ne preostaje ništa drugo nego da Martino prodrma ekipu. Ako ne uspije to napraviti protiv Celitca, Villareala ili Getafea onda bi vrlo lako Tata mogao krenuti ka izlaznim vratima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti