"FK Sarajevo podržava ideju o smanjenju Premijer lige"

Dino Selimović, direktor Sarajeva za SportSport.ba

"FK Sarajevo podržava ideju o smanjenju Premijer lige"

Adnan Beganović

Naredna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja će se održati početkom 2015. godine mogla bi biti historijska za bosanskohercegovački klupski fudbal.

Naime, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine najvjerovatnije će na dati prijedlog o smanjenju broja članova Premijer lige, a o istom će glasati članovi Skupštine.

"Naš klub podržava svaku aktivnost koja će kvalitet bosanskohercegovačkog klupskog fudbala dići na viši nivo. Mišljenja smo da je smanjenje Premijer lige korak u tom pravcu. Mi smo prije nekoliko mjeseci Savezu već proslijedili prijedloge i neke opcije uređenja Premijer lige do kojih smo došli uz pomoć Udruženja evropskih klubova (ECA). Na nama, mislim na Savez i klubove, je da izanaliziramo sve modele i uporedimo prakse iz drugih zemalja, te odaberemo najbolju. Vrijeme je da Premijer ligu zamijenimo nečim što će iz temelja biti rebrendirano i postavljeno na zdrave osnove", za SportSport.ba kaže direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.

Direktor Sarajeva i čovjek koji je jedan od najzaslužnijih za lijepu priču koja dolazi iz Titove 38b, mišljenja je da bi broj klubova u elitnom rangu trebao biti 10 ili 12.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Smatram da je 10 ili 12 klubova u elitnom rangu optimalno rješenje. Također smatram da bi i kriteriji za licenciranje trebali biti eliminatorni. Teren je primarni kriterij, koji treba biti na zadovoljavajućem nivou. Prilikom licenciranja se trebaju definisati i minimalni uslovi, koje klubovi moraju poštovati, a vezani su za same aktere utakmice. Tu mislim na svlačionice, toplu vodu i slične stvari. Žalosno je da o tome s vama razgovoram u današnje vrijeme", govori Selimović i dodaje:

"Ošišan i izravnat teren, sistemi za navodnjavanje, uslovi za gostujuće delegacije i navijače, sigurnost na stadionima. Sve su to stvari o kojima se mora voditi računa i to ne samo formalno, nego i praktično. Lijep je osjećaj gledati utakmicu iz lože stadiona Bilino polje, ne tako davno ložu su sredili i Pod Bijelim brijegom. Svlačionice stadiona Pecara su zaista na evropskom nivou i takvim primjerima se svi moramo voditi, ukoliko dosita želimo doibro bh. klupskom fudbalu", istakao je Selimović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.