"Gospodine Klinsmann, vi niste Kobe, pa se zato gubite"

ESPN-ov novinar napao selektora SAD-a

"Gospodine Klinsmann, vi niste Kobe, pa se zato gubite"

E. Škorić

Michael Wilbon je poznati američki televizijski komentator i očito čovjek koji ne simpatiše Jurgena Klinsmanna, selektora Sjedinjenih Američkih Država.

Klinsmann je s popisa igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu odstranio Landona Donovana, ponajboljeg američkog nogometaša. On je svoju odluku obrazložio riječima da Amerikanci nagrađuju stare zasluge.

"Mislite da je Kobe Bryant 50 miliona dolara vrijedan ugovor dobio na osnovu onoga što će pokazati sljedeće dvije godine? Ne, nego na osnovu onoga što je prije napravio. Zašto da plaćate nešto što se već dogodilo", pita se Klinsmann.

"Poznajem Kobea Bryanta. A vi, gospodine, niste Kobe. Gospodin Klinsmann želi reći američkom sportu kako treba da se radi. Gubite se Gubite se iz Amerike. Poručujete nam da naša reprezentacija ne može pobijediti, pa zašto vas onda plaćaju? Otkad ste vi to postali stručnjak za američki sport?", poručio je u živom prijenosu ESPN-ov komentator.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.