"Gosti dolaze po pobjedu, moramo biti odlučni na terenu"

Marković pred susret protiv Željezničara

"Gosti dolaze po pobjedu, moramo biti odlučni na terenu"

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će imati težak zadatak da na Bilinom polju u derbiju protiv Željezničara ostvare pozitivan rezultat. 

Zeničani će protiv ekipe s Grbavice biti igrački dosta oslabljeni te će im trebati dosta sreće, hrabrosti, podrške navijača da u nedjelju ostvare pozitivan rezultat, a on je sve osim poraza.

Posljednja prepreka za napadače Željezničara biće mladi 21-godišnji čuvare mreže crno-crvenih Matej Marković, koji je sjajnim odbranama u ovoj sezoni postao ljubimac navijača Čelika. Svojim odnosom prema klubu, radom na treninzima i odbranama na utakmicama, našao se i na radaru selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića.

"Čeka nas veoma težak protivnik, znamo sve o njima, ali mi smo imali 10-tak dana da se pripremimo za tu utakmicu, te se još bolje upoznamo. Nemamo šta puno o njima pričati, oni sigurno dolaze po tri boda, nama fali par bitnih igrača i to je otežavajuća okolnost. U situaciji smo takvoj kakvoj jesmo, ne možemo nažalost nikako uhvatiti taj kontinuitet dobrih rezultata. Iako smo  oslabljeni, siguran sam da u svlačionici ima dosta mlađih momaka kao ja, koji su željni dokazivanja i igre. Nemamo šta više puno kazati, izaći ćemo hrabro na Bilino polje i pokušati ostvariti dobar rezultat" ističe Marković.

Najveći problem Zeničana jeste manjak komunikacije i odbrana, koja je primila najviše golova u Premijer ligi

"Poslije Goška, skroz drugačija priča na terenu je bila protiv Mladosti. Ne znam možda nam još malo uigranosti fali između naših zadnjih linija. Radili smo dosta više u posljednje vrijeme, evo u posljednjih 10-tak dana trener je mnogo više radio sa stoperima i bekovima. Nadam se da će to u narednom periodu biti znatno bolje, te da ćemo bolje sarađivati i postizati još bolje rezultate" nada se golman Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svojim odbranama skrenuo je pažnju i selektora mlade reprezentacije BiH, koji ozbiljno razmišlja da mu uputi poziv za narednu utakmicu

"Pa iskreno bilo je nekih kontakata, ali ništa nije još službeno, što se tiče mene na meni je da radim, da u svakoj utakmici budem što bolji. Ako selektor Marinović odluči da sam mu potreban, ja nemam ništa protiv i rado ću se odazvati na njegov poziv" kazao je Marković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi