"Grci su fanatični i bezobrazni, moramo im pokazati zube"

Refik Šabanadžović za SportSport.ba

"Grci su fanatični i bezobrazni, moramo im pokazati zube"

Adnan Beganović

"Zvali su me sinoć s grčke televizije i mogu vam reći da nas jako respektiraju. Grci se pomalo i plaše ove utakmice", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao nekadašnji igrač Željezničara, Crvene zvezde, AEK-a i Olympacosa, Refik Šabanadžović.

U grčkom klupskom fudbalu ostavio je dubok trag i sigurno je da je Šabanadžović jedan od najzanimljivijih sagovrnika uoči duela našeg nacionalnog tima i Grčke.

"Već sam vam rekao da nas jako respektuju. Neće biti lako, ni Grcima, a ni našim Zmajevima. Siguran sam da Grci neće  krenuti grlom u jagode, odnosno da neće od prve minute krenuti ofanzivno. Njihov selektor je jako dobar stručnjak i dobro je prostudirao igru Zmajeva. Njima je ova utakmica od ogromnog značaja", za naš portal ističe Šabanadžović i dodaje:

"Tehnički smo bolji od Grka, ali oni imaju urođen taj fanatizam. Nikad se ne predaju, a jako su bezobrazni. Ponavljam, neće  krenuti grlom u jagode, čekat će neku našu grešku, a ako nam zabiju gol, onda mogu biti jako opasni. Trebamo pokušati izbjeći praviti prekršaja blizu našeg gola jer po mom mišljenju oni su najopasniji iz prekida".

Nekadašnji fudbaler Željezničara dugo je igrao u Grčkoj i zna kakva atmosfera vlada na tamošnjim stadionima.

"Prije nekih 10 godina oni i nisu baš bili povezani s reprezentacijom kao danas. No, nakon što su osvojili titulu evropskog prvaka, stvari su se promijenile. Navijači su njihov 12. igrač. no Papetovi izabranici su iskusni i ne bi im pritisak s tribina trebao predstavljati neki problem", govori Šabanadžović i na kraju poručuje.

"Pape je Grčku prostudirao na najbolji mogući način, vidim to po njegovim izjavama. Igramo dobro, a u Grčkoj pored dobre igre moramo biti i bezobrazni. Ukoliko oni budu oštri, moramo im uzvratiti istom mjerom, vjerujte da u takvim situacijama ne reaguju baš najbolje. Međusobni dueli Grčke i Bosne i Hercegovine odlučit će koji će tim igrati na Svjetskom prvenstvu. Mnogi kažu da se titule osvajaju na malim utakmicama, ali po meni to tako neće biti u našoj grupi. Grci i mi možemo kiksati eventualno po jednom i zato su međusobni dueli od ogromnog značaja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.