"Guus Hiddink je staromodan trener, njegovo je prošlo"

De Boer kritikovao holandskog selektora

"Guus Hiddink je staromodan trener, njegovo je prošlo"

Ronald de Boer je nekada bio vrhunski fudbaler a danas je samo jedan od rijetkih nezadovoljnih navijača fudbalske reprezentacije Holandije koja reda neuspjeh za neuspjehom.

Kao glavnog krivca De Boer vidi "staromognog" Hiddinka, koji je srozao trećeplasiranu ekipu s Mundijala na niske grane.

"Mislim da on nema plan u svojoj glavi. Nije baš pravi trener za Holandiju jer ne daje dobre zadatke. Volio bih vidjeti da igrači sredine terena potrče i pomognu Van Persieju, što još nisam vidio. Uz dužno poštovanje prema Hiddinku, on ima 67 godina i njegovo je vrijeme prošlo. On ima sjajnu karijeru iza sebe, ali je staromodan trener a ovo je moderni nogomet", rekao je iskreno De Boer.

Holandija nakon uvodna tri kola ima samo tri boda i to osvojena teškom mukom protiv Kazahstana, dok su porazi zabilježeni u Češkoj i na Islandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.