"Horde su mi draže, ali je ljepše igrati pred Manijacima"

Samir Duro pred veliki derbi

"Horde su mi draže, ali je ljepše igrati pred Manijacima"

Midhat Šljivak

Samir Duro tijekom veoma uspješne karijere nosio je dresove oba velika rivala Sarajeva i Željezničara.

Pred veliki derbi koji se u igra u nedjelju Duro je za SportSport.ba istakao kako u ovom trenutku veće šanse za pobjedu daje ekipi s Koševa.

"Sarajevo je trenutno u boljoj formi, tako da bih u ovom trenutku i pred ovaj derbi dao prednost bordo klubu. Imaju bolju ekipu i mislim da bi mogli do pobjede", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba nekadašnji igrač oba sarajevska rivala Samir Duro.

Duro se rado sjeća derbija u kojima je igrao...

"Ovo su posebne utakmice. Neopisivo je igrati u derbiju za sve igrače. Znali smo po mjesec-dva unaprijed misliti o o tim utakmicama. Postići gol je također poseban osjećaj. Kada se vidi navijačka radost, jednostavno nema riječi kojima se može opisati derbi", ističe Duro, te dodaje.

"Moj prvi derbi je bio na Koševu 1998. godine kada smo igrali 1:1. Međutim, pamtim pobjedu na Grbavici od 2:1 kada sam postigao gol i to će mi vječno ostati u pamćenju".

Veće šanse u borbi za titulu Duro daje Sarajevu.

"Mislim da je Sarajevo u prednosti u borbi za titulu. Dobili su dobrog trenera. Meho Kodro dobro zna šta radi i za mene su oni favoriti prvenstva. Međutim, i Željo je u dobroj formi, zahuktali su se i biće vrlo zanimljivo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Horde Zla ili Manijaci?

"Obje navijačke skupine zaslužuju izuzetno poštovanje jer su stvarno fantastični. Dugo sam igrao pred Hordama i moram reći da su mi oni draži. Ipak, ljepše mi je bilo igrati na Grbavici pred Manijacima, koji su bili bliže terenu i to je davalo poseban motiv", dodao je Duro za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.