"Hrvatska i Norveška mogu biti prve u grupi"
Foto: EPA

Italijanski selektor tvrdi

"Hrvatska i Norveška mogu biti prve u grupi"

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Italije, Cesare Prandelli, komentarisao je žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Italija se našla u grupi sa Hrvatskom, Bugarskom, Maltom i Azerbejdžanom, a Prandelli ovu grupu smatra izuzetno teškom. Vjeruje kako Hrvati i Bugari mogu osvojiti prvo mjesto.

"Pred nama je vrlo teška i zahtjevna grupa, ali mi ćemo se dobro pripremiti. Zadovoljan sam što smo izbjegli Belgiju i Švicarsku, ali to ne znači da je Hrvatska slabija. Mi smo u grupi u kojoj svako svakoga može pobijediti. Vidim Hrvatsku i Bugarsku kao dvije reprezentacije koje će konkurirati za vrh. Isto tako, igrali smo s Maltom i najbolje znam kakve poteškoće mogu stvoriti. Tu je i Norveška, kao i Azerbejdžan koji konstantno napreduje", rekao je Prandelli.

Italijanski selektor je dodao i da su željeli izbjeći Belgiju i Švicarsku...

"Bojali smo se Švicarske ili Belgije, ali iz druge jakosne grupe smo dobili ništa slabiju Hrvatsku. I Hrvatska i Bugarska imaju kvalitetu da osvoje prvo mjesto. Malta nije tako slaba kako se nekima čini, Norveška ima solidnu ekipU, dok Azerbajdžan ima mladu i veoma poletnu ekipu", dodao je Prandelli za Gazzettu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.