"Ibišević je ekstra momak, ludi su za njim u Stuttgartu"

Marko Maletić za SportSport.ba

"Ibišević je ekstra momak, ludi su za njim u Stuttgartu"

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Maletić prošle je sedmice potpisao ugovor za njemačkog bundesligaša Stuttgart.

Maletić se tako pridružio Vedadu Ibiševiću u redovima Švaba, te potpisom za veliki klub najavio velike stvari s kojima bi mogao opravdati svoj veliki potencijal.

U razgovoru za SportSport.ba, Maletić je podijelio svoje prve impresije iz grada Mercedesa.

Na koliko si potpisao i jesi li zadovoljan uslovima?

"Potpisao sam na tri godine. Meni je najvažnije bilo kakav će biti sportski plan, novac mi nije bio važan, pogotovo u mojim godinama. Sad je najvažnije da imam uslove da se razvijam, jer trebam još puno toga da naučim i da popravim. Uvijek ima prostora da se nešto nauči. Ali, najvažnije je imati klub koji stoji 100% iza tebe i koji hoće da radi s tobom", kazao je Maletić na početku razgovora za SportSport.ba.

Kakve su prve impresije o klubu, gradu i saigračima?

"Stuttgart je veliki klub. Stadion, tereni, sve je na vrhunskom nivou, ovo je  veliki evropski klub. Kod saigrača je dobar mentalitet i karakter, barem prema onom što sam ja primjetio do sada. Holandski je jezik sličan njemačkom što znači da mogu puno da razumijem i da pričam. To je bitno, jer komunikacija je veoma bitna".

Jesi li razgovarao sa Vedadom Ibiševićem?

"Jesam, prije nego što sam potpisivao. Rekao mi je neke stvari o klubu, kako se igra u Njemačkoj i tako dalje... On je ekstra momak i prava je zvijezda ovde u Stuttgartu. Reći ću slobodno da je Vedo najvažniji igrač Stuttgarta, svi ljudi što sam upoznao kažu da im je ili omiljeni igrač ili da je super čovjek".

Očekuješ li da se probiješ do prve ekipe možda već naredne sezone?

"Za narednu sezonu mi je plan da se razvijam, da ojačam, da se naviknem na njemački fudbal. Pazi, druga ekipa Stuttgarta igra treću Bundesligu, tu je na stadionu ponekad i oko 20 hiljada navijača. Znači, to će mi biti super iskustvo".

Da li je bilo teško napustiti Utrecht i preseliti se u novi grad i državu?

"Nije bilo teško napustiti Utrecht kao klub, ali grad, prijatelje, roditelje koji su u Holandiji, brat koji igra sad u zeničkom Čeliku... Od njih se bilo teško rastati. Sad živim u Stuttgartu, ali to može da bude pozitivan impuls da se samo posvetim fudbalu, jer sam prošle godine završio srednju školu u Holandiji. Ali kod mene je familija uvijek prioritet broj 1 i to će biti uvijek tako. Kad budem mogao ili kad oni budu mogli u posjetu će mi dolaziti roditelji.", dodao je mladi napadač Stuttgarta u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.