Napadač Plavih, Nedo Turković:

"Igračima Želje ne smije manjkati motivacije"

Fudbaleri najtrofejnijeg bh. kluba započeli su sa pripremama na nastavak sezone, a prozivku igrača na stadionu Grbavica izvršio je novi šef stručnog štaba Milomir Odović.

Neposredno pred prvi trening razgovarali smo sa Nedom Turkovićem, napadačem Plavih.

"Došle su neke nove promjene u klubu. Mi očekujemo izlazak u Evropu, baš kao što smo to zacrtali na početku sezone. Sve ćemo uraditi da to ostvarimo i naravno ako nam se ukaže prilika da napravimo nešto više mi ćemo je iskoristiti", rekao je napadač Željezničara, Nedo Turković.

O tome da li postoji motivacija među fudbalerima za ostvarenje ciljeva, Turković kaže:

"Mi smo u takvom klubu da nam motivacije ne smije manjati, tako da smo svi motivisani da ostvarimo što bolji rezultat".

Na Grbavici je prioritet izlazak u Evropu, afirmacija mladih igrača, ali fudbaleri Željezničara sebe još uvijek vide među konkurentima za šampionsku titulu.

"Gledajući iz ove perspektive smo blizu, odnosno konkurenti za titulu smo sigurno, jer smo mi Željo, ali sada da idemo striktno na titulu, to nam nije cilj. Cilj je podmladiti ekipu i izlazak u Evropu", kazao je Turković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gotovo kompletan stručni štab se promijenio u odnosu na početak sezone. Odović je naslijedio Adžema, a Mulalić Memića.

"Desile su se promjene, hajde da kažemo da se promijenio kompletan stručni štab. Mi igrači smo tu da radimo svoj posao najbolje što znamo. Promjene na nas ne smiju uticati", istakao je Turković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti