"Imam trideset godina i ovdje sam došao zbog novca"

Mathieu Valbuena sasvim iskreno

"Imam trideset godina i ovdje sam došao zbog novca"

Mnogi su ostali iznenađeni kada je Mathieu Valbuena prošlog ljeta iz Marseillea prešao u Dinamo iz Moskve, iako su za njega tada interes pokazali klubovi koji su mnogo veća imena u evropskom fubalu.

Sjajni francuski reprezentativac je sasvim iskreno izjavio da je osnovni povod njegovog dolaska u Moskvu novac.

"Kasno sam počeo da se bavim fudbalom. Imam trideset godina i odlučio sam osigurati svoju egzistenciju i baš zato sam stigao u Dinamo. Istina, dobro sam zarađivao i u Marseilleu ali ovdje zarađujem još bolje", rekao je Valbuena i dodao:

"Odbio sam pponude Seville i Milana, koji su me također željeli dovesti. Ipak, nije sve u novcu i želim se dokazati i na terenu".

Mathieu Valbuena sa moskovskim Dinamom ima ugovor koji važi do ljeta 2017. godine, kada će vjerovatno promijeniti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.