"Imao sam veliku motivaciju, presretan sam zbog gola"

Deni Simeunović za SportSport.ba

"Imao sam veliku motivaciju, presretan sam zbog gola"

M. Šljivak

Deni Simeunović imao je uspješan debi u dresu FK Sarajevo. Pogodio je u derbiju kola protiv Zrinjskog (2:2), kluba u kojem je proveo tri godine.

Simeunović je zadovoljan igrom u meču protiv Plemića, ali smatra da su greške koštale Bordo tim osvajanja tri buda u ovom susretu.

"Utakmica je opravdala epitet jednog od derbija čitavog prvenstva. Jako dobar meč je bio, volio bih da ih više utakmica u našoj ligi bude poput ove. Dvije kvalitetne ekipe, dobri uvjeti za igru, ispunjene tribine i mnogo golova. Ostaje žal što se nismo iz Mostara vratili sa punim plijenom. Bili smo bolji protivnik, bliži pobjedi, ali su nas greške koštale tri boda. Sve u svemu, djelimično smo zadovoljni. Odigrali smo dobru utakmicu, koja nam daje za pravo da se nadamo uspješnom proljeću", istakao je Simeunović u razgovoru za SportSport.ba.

Simeunović je postigao vodeći gol za Sarajevo u ovom meču. Pred meč je bio posebno motivisan.

"Što se mene osobno tiče, drago mi je što sam se vratio na stadion na kojem sa odigrao mnoštvo utakmica i sretan sam što sam uspio postići gol u svom debiju u dresu Sarajeva. Nije manjkalo motivacije kod mene i još jednom mogu samo reći da sam sretan zbog gola".

Proslavio je gol protiv nekadašnjeg tima, što nije baš česta slika u svijetu fudbala.

"Na ružan način sam otišao iz Zrinjskog, što nisam zaslužio i atmosfera je bila neprijatna za mene, no postigao sam gol i na taj način dao svoj odgovor. Mogu reći da sam prije svega mnogo zahvalan Fudbalskom klubu Sarajevo i šefu Miodragu Ješiću, što su pokazali da vjeruju u mene i moje kvalitete, a ja mogu kako klubu, tako i navijačima, obećati da ću davati sve od sebe u dresu Sarajeva", istakao je 24-godišnji fudbaler tima s Koševa.

Sarajevo je imalo veliku podršku u Mostaru. Nekoliko stotina navijača gostiju stigao je Pod Bijeli brijeg kako bi pomogli svom timu. Simeunović je zahvalio navijačima.

"Fantastičnu smo podršku imali sa tribina, iako smo bili na gostujućem terenu. Hvala svima koji su došli, prešli velik put da budu uz nas. Bili su sjajna podrška i nama na terenu od velike pomoći. Jednostavno, osjeti se u Fudbalskom klubu Sarajevo veliko zajedništvo".

Naredni rival aktuelnog prvaka BiH je ekipa Čelika. Očekuje se pobjeda.

"Vjerujte, sa još više nestrpljenja očekujem utakmicu sa Čelikom, nego prethodnu protiv Zrinjskog u Mostaru. Želimo nastaviti sa dobrom igrom, velikim zalaganjem i osvojiti tri boda na našem stadionu, pred našim navijačima. Iskreno, jedva čekam da istrčim na Koševo", rekao je za kraj razgovora Deni Simeunović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi