"Ispred mene je stajala legenda, tresao sam se"

Marko Pjaca o novom poznanstvu

"Ispred mene je stajala legenda, tresao sam se"

D. Vejo

Marko Pjaca ovog je ljeta postao nova akvizicija Juventusa.

Bivši fudbaler Dinama kojeg krasi brzina i izvanredna tehnika, kao dječak je sanjao da će nekad stati rame uz rame sa velikim zvijezdama najvažnije sporedne stvari na svijetu. Ove godine, taj san je postao java. Imao je priliku pružiti ruku, pričati i upoznati čovjeka kojem se divi još od malih nogu.

"Kao dječak sam sanjao da ću nekada imati priliku da upoznam Gianluigija Buffona. Iako je je on golman, a ja napadač, Buffon je svojim intervencijama oduvijek privlačio moju pažnju. Kada sam stigao u klub, imao sam priliku da ga upoznam. Prišavši mi, imao sam osjećaj kao da ispred mene stoji legenda, a ne golman. Tresao sam se od uzbuđenja, počeo sam da se znojim. Tokom razgovora sa njim, shvatio sam da je jedan veliki čovjek i gospodin", rekao je u jednom od intervjua, Marko Pjaca.

Podsjetimo, Pjaca nosi titulu najskupljeg igrača u historiji Dinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi