"Kada vam Higuain uzme loptu to znači smrt za vas"

Trener Napolija o svom nekadašnjem napadaču

"Kada vam Higuain uzme loptu to znači smrt za vas"

Endin Čaušević

Juventus je sinoć savladao Napoli (2:1) u derbiju 11. kola Serije A, a junak je bio Gonzalo Higuain.

Argentinski napadač ovog ljeta je stigao u Juve iz Napolija za 94 miliona eura, te je svojim golom odlučio derbi protiv svoje dojučerašnje ekipe. Iako je nakon meča bilo dosta tenzija na relaciji Higuaina i Napolija na kraju se sve dobro završilo.

Trener Napolija Maurizio Sarri ovog ljeta kritikovao je Higuaina što je napustio njegov tim, ali je nakon sinoćnje utakmice morao da čestita Argentincu.

"Higuain je fenomen. Kada odbrambeni igrač izgubi loptu i pokloni je Higuainu to znači 'smrt' za tog igrača. Ako Gonzalo osvoji nešto u Evropi bit ću sretan zbog njega. Manje ću biti sretan zbog Juventusa, ali zbog Gonzala u svakom slučaju hoću", rekao je Sarri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije