"Ko je kriv? To će UEFA odlučiti"
Foto: EPA

Delegat utakmice nakon prekida

"Ko je kriv? To će UEFA odlučiti"

Midhat Šljivak

Delegat utakmice Srbija - Albanija, Holanđanin Harry Been, istakao je nakon meča kako se nakon svega viđenog susret nije mogao nastaviti.

Opća tuča je uslijedila zbog zastave velike Albanije, a Been nije želio previše komentirati, te je samo rekao da će UEFA donijeti konačnu odluku o tome ko je kriv za prekid meča.

"Nakon svega viđenog nismo mogli da nastavimo meč. Ne mogu da komentarišem ko je i zbog čega kriv. To će odlučiti Disciplinska komisija UEFA nakon mog izvještaja, kao i izvještaja specijalnog posmatrača za sigurnost", rekao je Been.

Susret nije nastavljen nakon više od jednog sata prekida, nakon čega je donijeta i konačna odluka o prekidu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.