"Krupa kao mlad tim, je hit u Premijer ligi BiH"

Fudbaler Krupe

"Krupa kao mlad tim, je hit u Premijer ligi BiH"

D. Vejo

Predivna fudbalska bajka dolazi nam iz Banja Luke, tačnije Krupe na Vrbasu.

Istoimeni klub, od ove sezone uspio je da ostvari historijski uspjeh, te da se plasira u Premijer ligu BiH. Novopečeni član najelitnijeg takmičenja u državi, iako su ih svi smatrali za autsajdere, igra sjajno. Da je tako, govori i druga pozicija na tabeli pored ekipa kao što su Zrinjski, Željo, Sarajevo i drugi.

Svoje viđenje dosadašnjeg dijela takmičenja, kazao je i jedan od standardnih fudbalera, Slobodana Starčevića.

"Smatram da se ni najveći optimisti nisu nadali ovome što smo mi postigli za 11 kola. Sjajne partije, dobre igre i velika borbenost kao i požrtvovanje vodili su nas do pozitivnog ishoda, te na mjesto gdje se sada nalazimo. Druga pozicija nam diže samopouzdanje i tjera nas na to da radimo još više napredujemo, jer iza nas stoji jako mlada ekipa koja je mislim hit trenutno u Premijer ligi BiH. Mogu reći da i pozitivna atmosfera u svlačionici dosta toga govori. Imamo punu podršku stručnog štaba i upravu kluba za ono što radimo na terenu s toga dobri rezultati u nastavku prvenstva sigurno neće izostati", ističe za SportSport.ba Fudbaler Krupe, Miljan Ljubenović.

Krupa je trenutno na mini pripremama zbog reprezentativne pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi