"Mahmutović i Ljevaković mi dosta pomažu"

Aldin Čajić, za SportSport.ba:

"Mahmutović i Ljevaković mi dosta pomažu"

Aldin Čajić, mladi bh. fudbaler Teplica, uspješno je okončao pripreme sa svojim klubom pred nastavak češkog fudbalskog prvenstva, u kojima je pružio dosta dobre partije. Tim povodom, razgovarali smo sa ovim mladim fudbalerom.

Kako ocijenjujete pripreme na Kipru?

"Pripreme su protekle na najbolji mogući način. Zadovoljni smo uslovima koji su nam pruženi, od terena, do svega ostalog. Vrijeme nam je također išlo na ruku, tako da je sve bilo savršeno."

Koliko su Teplice pokazale u prijateljskim utakmicama?


"Mislim da smo pokazali zaista mnogo, jer smo u devet utakmica ostvarili osam pobjeda. Ipak, ono najvažnije tek slijedi. U nedjelju igramo protiv aktuelnog prvaka Plzena i nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama."

Postigli ste gol u generalnoj probi, da li je to dodatni podsticaj za vas?

"Svakako da svaki gol znači mnogo, pa tako i ovaj. Drago mi je što sam ga postigao sedam dana prije početka prvenstva, jer mnogo znači za samopouzdanje."

Za kratko vrijeme ponovo ste se vratili u prvu postavu. Da li je uloženo mnogo truda?


"Imao sam jednu manju povredu prepona koja me malo usporila, ali sada je, hvala Bogu, dobro. Pripreme sam odradio kvalitetno i nadam se još uspješnijoj polusezoni. Intenzivno radim, trudim se i nadam se da će se to isplatiti."

Teplice su dovele dva nova igrača. Kako su se uklopili i da li mogu biti pojačanja?

"Da, u ekipi imamo dva nova fudbalera. Bočni igrači, koji igraju u veznom redu i mislim da su se dobro uklopili i da će biti vrlo korisni za ekipu."

Trenutno ste u zaostatku za vodećim ekipama, pa se Kup čini kao izglednija prilika da se izbori plasman u Evropu...

"Trenutno zaostajemo šest bodova za trećeplasiranim Plzenom, tako da imamo možda i neke šanse da kroz prvenstvo izborimo plasman u Evropu. U Kupu igramo četvrtfinale protiv Libereca, a svakako da ćemo se na oba fronta boriti da izborimo neko od mjesta koja vode u evropska takmičenja."


Za Teplice još nastupaju i Aidin Mahmutović i Admir Ljevaković.Nedavno su potpisali i nove ugovore. Kakav status imaju u klubu, kod navijača? Koliko vam pomažu sa savjetima, kao iskusniji igrači?

"Mahmutović i Ljevaković su igrači koji već imaju osiguran status prvotimaca. Omiljeni su kod navijača i u svlačionici. Pored svega, sjajni su momci i uvijek su spremni pomoći. Dosta mi znači njihova pomoć."

U Teplicama je i mladi napadač Abid Mujagić, koji je pred početak ove sezone došao iz hadžićkog Radnika.Sa njim provodite najviše vremena, dobivao je i šanse u prijateljskim mečevima. Da li ga uskoro možemo očekivati i na terenu?

"Da, s njim provodim najviše vremena i slažemo se vrlo dobro. Jedini problem je, što na terenu mogu biti samo tri stranca, ali će doći vrijeme kada ćemo zajedno igrati i na terenu i redovati se pobjedama." zaključio je za kraj razgovora Aldin Čajić, koji je još istakao da mu nedostaje porodica, kao i djevojke iz BiH, koje su, kako kaže, ipak posebne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti