"Maradona je koštao duplo više nego Ronaldo danas"

Tako kaže bivši predsjednik Napolija

"Maradona je koštao duplo više nego Ronaldo danas"

Bivši predsjednik Napolija Corrado Ferlaino poručio je da je Maradona koštao njegov klub duplo više nego što Ronaldo košta danas nakon što je prešao iz Barce 1984. godine.

Ekipa iz Serije A oborila je tada svjetski rekord kada je u pitanju visina obeštećenja jer su Barceloni uplatili pet miliona eura za usluge Maradone. Maradona im se kasnije isplatio te je postao najbolji fudbaler u historiji kluba, a sa Napolijem je osvojio dvije titule prvaka Italije i Kup UEFA. Također, Maradona je vodio Argentinu 1986. godine do osvajanja Svjetskog prvenstva.

"On nas je koštao duplo više nego što Ronaldo košta danas. Intelektualci su me kritikovali. Oni su rekli da je Napoli siromašan grad i to što sam uradio nije bilo moralno. Ali, to je bio moj novac i htio sam ga potrošiti na taj način. Kada sam potpisao ugovor u Barceloni, otišao sam u bar i naručio bocu viskija sa ledom. Konobar me upitao: "Jesi li Italijan? Kako sjajan posao pravimo sa Maradonom - on je debeo', nisam uopšte uživao u tom piću. Ipak, nije uredu porediti ga sa Ronaldom jer nisu igrali u isto vrijeme. Messi, naprimjer, igra u veoma jakom timu Argentine i nisu osvojili ništa, a Maradona je pored sebe imao nekoliko veoma loših igrača, ali ipak su osvojili Svjetsko prvenstvo", rekao je Ferlaino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi