"Mascherano je igrač o kojem samo možete sanjati"
Zagrljaj Guardiole i Mascherana

Guardiola u superlativima o Mascheranu

"Mascherano je igrač o kojem samo možete sanjati"

M. Skaka

Iako su iz Barcelone davno najavili da se opraštaju od utrke za titulu prvak Španije, svima je jasno da ništa još uvijek nije gotovo.

Nakon 31. kola, promjena u vrhu nema. Real je bio veoma uvjerljiv protiv Osasune (5:1), dok je Barca sa 2:0 ispratila Athletic Bilbao, pa je zaostatak Katalonaca za kraljevskim klubom i dalje 6 poena.

Najveće zasluge za sigurnu pobjedu Pep Guardiola pripisao je Javieru Mascheranu koji je u ovoj sezoni prebačen iz veznog reda u odbranu gdje briljira.

"Javier je igrač o kojem možete samo maštati.", rekao je Guardiola. "On je vrsta igrača kojeg trener ne bi mijenjao ni za šta i ja ga nikada ne bih prodao. Vrlo, vrlo sam zadovoljan s njime."

Mascherano je stigao na Camp Nou u 2010. godini iz Liverpoola uz reputaciju jednog od najboljih odbrambenih veznih igrača Evrope, a pod Guardiolom se transformisao u vrhunskog centarhalfa.

Ipak, Guardiola nije propustio da pohvali i ostale igrače za predstavu koju su prikazali u utakmici protiv Athletica.

"Nedostajao nam je Gerard tokom većeg dijela godine i sada se vratio na svoj nivo. On i Mascherano su odigrali odličnu utakmicu. Također, istakao bih i Adriana koji je bio odličan.", završio je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.