"Messi je savršen primjer skromnog momka"

Nakon svega postignutog i dalje čvrsto na zemlji

"Messi je savršen primjer skromnog momka"

A. Haznadarević

Lionel Messi je i ove godine glavni kandidat za Zlatnu loptu, a iako je postigao sve što se može postići u profesiji kojom se bavi, Argentinac je i dalje skroman baš kao na početku karijere, a posebno zbog toga ga je pohvalio predsjednik Rosell.

"Messi je savršen primjer skromnog momka i savršen predstavnik vrijednosti kluba. Poštovanje, trud, ambicija, timski rad i skromnost ključne su vrijednosti. Pobjede i osvajanje trofeja Barcelona proslavlja skromno, bez vrijeđanja protivnika", kazao je Sandro Rosell, te dodao da je zajedništvo osnova pojedinačnog uspjeha:

 

"Kada je Messi ranije dobio Zlatnu loptu, rekao je da je to rezultat timskog rada. Bez takvog stava nema pojedinačne pobjede", zaključio je predsjednik katalonske momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.