"Messi ne treba osvojiti SP da bi bio najbolji ikad"

Gabriel Milito smatra

"Messi ne treba osvojiti SP da bi bio najbolji ikad"

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Barcelone i reprezentativac Argentine Gabriel Milito vjeruje kako je Lionel Messi najbolji fudbaler u historiji iako nikad nije osvojio Svjetsko prvenstvo.

Messi je igrajući za Barcelonu osvojio sve moguće trofeje, ali je uspjeh sa selekcijom Argentine izostao. Ipak, Milito smatra da je i bez titule prvaka svijeta Messi najbolji ikad.

"Nije dobro što smatraju da je osvajanje Svjetskog prvenstva neophodno kako bi te smatrali najboljim igračem u historiji. Messi stalno napreduje, iz godine u godinu je sve bolji i za mene je on najbolji fudbaler u historiji. Ne mogu da zamislim nikoga u budućnosti da može raditi stvari kao što to čini Messi", rekao je Gabriel Milito.

Messi je u novoj sezoni postigao devet golova u šest nastupa za Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.