"Mi smo Italija, propuštanje Mundijala za nas nije opcija"

Bonucci poručio

"Mi smo Italija, propuštanje Mundijala za nas nije opcija"

Endin Čaušević

Reprezentacija Italije u petak igra prvu utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske.

Italijani se nisu uspjeli direktno plasirati nakon kvalifikacija, te su primorani da igraju baraž i strahuju da bi Mundijal mogao proći bez njih. Defanzivac italijanske reprezentacije Leonardo Bonucci poručio je da vjeruje da će njegov tim igrati u Rusiji, te da propuštanje SP-a nije opcija za njega i njegove saigrače.

"Sigurno je da nas očekuju dvije teške utakmice protiv dobre reprezentacije Švedske. Ipak, mi smo Italija i propuštanje Svjetskog prvenstva nije opcija za nas. Oni su izgubili najboljeg igrača u historiji Zlatana Ibrahimovića i to je naša prednost", rekao je Bonucci, te dodao:

"Svi znamo koliko je dobar Ibrahimović i olakšao nam je što se penzionisao od reprezentacije. Ali, to je svejedno jako dobar tim i ne smijemo biti opušteni. Dat ćemo svoj maksimum i vjerujem da ćemo se plasirati na Mundijal".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije