"Mogao sam dovesti Odegaarda, ali bio je dijete"

Sportski direktor Rome otkriva

"Mogao sam dovesti Odegaarda, ali bio je dijete"

Martin Odegaard je najnovija tinejdžerska zvijezda u svijetu sporta.

Ovaj tek 16-godišnji fudbaler je u januaru potpisao za Real Madrid, a do sada je najpoznatiji po tome što sedmično zarađuje 80 hiljada funti, cifru kojoj se njegovi vršnjaci raduju onda kada je zarade na nekoj video-igrici.

Malo je poznato da je Norvežanin još prije četiri godine bio blizu prelaska u Romu, ali je njen sportski direktor Walter Sabatini napravio grešku.

"Prvi put sam Odegaarda na djelu vidio još prije četiri godine i bilo mi je jasno o kakvom se talentu radi. Napravio sam veliku grešku, mislio sam da je još dijete i premlad za dovođenje u klub. Odustao sam od njega ali bih lagao kada bih rekao da veliku ulogu nije odigrao ni njegov otac/trener", rekao je Walter Sabatini.

Nije ovo bio jedini pokušaj Rome da angažuje velikog talenta iz Norveške. Učinili su to i prošle jeseni kada je glavna poveznica kluba i Odegaarda bio njegov sunarodnjak John Arne Riise. Ni on nije uspio pomoći, pa se Odegaard skrasio u Madridu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti