"Moglo je i bolje, ali zadovoljni smo sa otvaranjem sezone"

Mladi reprezentativac i veznjak Olimpica, Duljević:

"Moglo je i bolje, ali zadovoljni smo sa otvaranjem sezone"

Dino Kurbegović

Nogometaši Olimpica u prva tri kola Premijer lige osvojili su pet bodova, a igra koju su prikazali protiv Leotara, Čelika i Borca svakako da može radovati rukovodstvo kluba i trenera, Nedima Jusufbegovića.

Prvo ime otvaranja prvenstva kada je u pitanju Olimpic je sigurno mladi reprezentativac BiH, Haris Duljević. Ovaj veznjak je odigrao sjajno protiv Leotara, Čelika, te jučer protiv Borca. Njegovim igrama je zadovoljan i trener Jusufbegović te selektor mlade reprezentacije, Vlado Jagodić koji ozbiljno računa na mladog Duljevića za početni sastav u narednim utakmicama.

Ovaj 20-godišnjak za SportSport.ba je kazao nešto više o tri odigrana kola i rezultatima Olimpica

"Jučer smo trebali pobjediti Borac, bili smo mnogo bolji tokom čitave utakmice i jednostavno nismo imali sreće u završnici. Ono što nam se dešava već drugu utakmicu da ne možemo zabiti pogodak iz mnogo prilika. Nadam se da ćemo više poraditi na tome u narednom periodu te već u narednoj utakmici pokazati bolju završnicu", kaže talentovani veznjak s Otoke.

Olimpic je osvojio pet bodova, iako je po prikazanoj igri mogao i više

"Leotar smo ubjedljivo savladali, a protiv Čelika na Bilinom polju smo pokazali kvalitet, ali nismo iskoristili svoje šanse i Čelik nas je kaznio. Nismo nezadovoljni bodom u Zenici, ali kako se utakmica odvijala mogli smo i do cijelog plijena. Ponovo smo protiv Borca bili dominatni, imali posjed lopte, ali jednostavno primili smo gol iz greške i na kraju smo stizali prednost gostiju, ali nismo imali sreće za potpuni preokret. Osvojili smo pet bodova, moglo je i bolje, ali zadovoljni smo sa otvaranjem sezone", ističe mladi Duljević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo Olimpic je ponovo domaćin ekipi Mladosti iz Velike Obarske

"Igramo ponovo na domaćem terenu i nemamo pravo na prosipanje bodova ako mislimo biti u vrhu Premijer lige. Imperativ nam je pobjeda i tri boda protiv tvrde ekipe Mladosti koja igra dosta čvrsto i agresivno. Ne sumnjam da će u utakmici do izražaja doći naš kvalitet i da ćemo pobjediti Mladost čime bi se dodatno primakli vodećim ekipama", završio je razgovor za SportSport.ba mladi veznjak Olimpica i nada našeg nogometa Haris Duljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti