Rade Vešović, trener Zete

"Moji igrači nikad nisu igrali pred ovoliko ljudi"

Teme:

Trener fudbalera Zete Rade Vešović jučer je održao konferenciju za medije uoči današnje utakmice sa Sarajevom.

Vešović je istakao kako je njegovoj ekipi i sam plasman u treće pretkolo Evropske lige veliki uspjeh, te je dodao da većina njegovih igrača nikada nije igrala pred većim brojem gledalaca kao što će to biti slučaj večeras na Koševu.

"Nama je i plasman u treće pretkolo uspjeh. Poznajem ekipu Sarajeva jer sam jedno vrijeme igrao u Čeliku i drago mi je da se vraćam na Koševo. Analizirali smo igru Sarajeva, dobio sam mnogo informacija, gledao i posljednje dvije utakmice protiv Levskog. Sarajevo ima dobre pojedince i očekuje nas jako težak meč. Ipak, želimo pokazati da nismo slučajno u trećem pretkolu. Prednost Sarajeva je pun stadion i neki moji igrači će prvi put igrati pred ovolikim brojem gledalaca. Mi moramo u prvih 20 minuta umiriti igru i izdržati pritisak, pa kasnije tražiti svoju šansu iz kontri i polukontri", kazao je, između ostalog, Vešović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije