"Mrtve gaće" spasile Fortunu od finansijskog kolapsa

Drugi najprodavaniji dres u Njemačkoj ikada

"Mrtve gaće" spasile Fortunu od finansijskog kolapsa

Fortuna Düsseldorf napokon je ona prava kakvu navijači žele gledati. Sreća Fortuni ove sezone nije okrenula leđa, kako se to znalo desiti prethodnih godina. 

Klub iz Dizeldorfa nakon 13 odigranih kola u 2. Bundesligi zauzima drugu poziciju sa 24 osvojena boda, tri manje od vodećeg Ingolstadta. Šest pobjeda, šest remija i svega jedan poraz daje za pravo navijačima Fortune da se nadaju plasmanu u najjači rang, ipak, niko ne zaboravlja ko je najzaslužniji za Fortunin opstanak.

U sezoni 2002/2003 Fortunu su pogodila teška vremena, a klub je bio pred gašenjem zbog loše finansijske situacije u kojoj se nalazio. 

Najveće zasluge za izlazak iz dubioze nose članovi popularnog njemačkog benda Die Toten Hosen. Naime, ovaj bend je platio 1.000.000 tadašnjih njemačkih marka kako bi klub na dresu nosio njihov logo. 

Upravo ta garnitura Fortuninih dresova postala je druga najprodavanija svih vremena u Njemačkoj, iako je Fortuna u to vrijeme nastupala u četvrtom rangu njemačkog fudbala, a prodaja dresova bila je jak finansijski poticaj klubu na putu oporavka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.