"Na igračima je da se izdignu iznad trenutne situacije"

Slobodan Starčević nakon još jednog poraza Rudara

"Na igračima je da se izdignu iznad trenutne situacije"

Rudar iz Prijedora nakon uvodnih sedam kola zauzima posljednje mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Igrači Slobodana Starčevića na domaćem terenu još uvijek ne znaju za trijumf. Po bod su odnijeli Leotar i Radnik, dok su Prijedorčani kratkih rukava ostali u domaćim duelima protiv Slavije te u subotu protiv Olimpica.

“Kazao sam čelnicima kluba pred start sezone da imamo najneiskusniji tim u Premijer ligi, što je potvrđeno igrama i rezultatima na startu nove sezone. Ponovo nismo realizovali jedanaesterac. Protiv Leotara nas je promašaj sa bijele tačke koštao dva, a protiv Olimpica jednog boda. Na igračima je da se izdignu iznad trenutne situacije i u nastavku sezone budu bolji nego do sad,” izjavio je trener Slobodan Starčević.

Težak zadatak za igrače Rudara je i Kup utakmica u Mostaru protiv Zrinjskog. U prošloj sezoni Prijedorčani su eliminisani iz Kupa upravo od Zrinjskog, ali se meč tada igrao u Prijedoru, a ne u Mostaru kao što će biti ovog puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti