"Na SP niko nije zalutao, ko misli drugačije taj se vara"

Buffon nakon poraza od Kostarike

"Na SP niko nije zalutao, ko misli drugačije taj se vara"

Kostarika je danas ponovo iznenadila slavivši protiv Italije rezultatom 1:0. Mnogi će reći da je to prvorazredna senzacija, ali Gianluigi Buffon se ne slaže s tim.

"Nadali smo se boljem ishodu ali šta je tu je. Naišli smo na neke neočekivane probleme, primili smo taj gol pred kraj poluvremena a onda je Kostarika znalački kontrolisala situaciju", izjavio je Buffon za Football Italia.

"Gledajmo na ovo sa vedrije strane, nama bi i bod ovdje isto značio kao pobjeda. Pa čak i da smo osvojili tri boda, ne bismo bili sigurni u sljedećoj rundi. Kostarika je šokirala samo one koji stvari u fudbalu uzimaju zdravo za gotovo. Na Mundijalu nema slabih ekipa, jer da su slabe one ne bi bile ovdje. Niko ovdje nije zalutaio a ko misli da je tako taj je u zabludi. Uostalom, uvjerili smo se u iznenađenja i na proteklim prvenstvima", rekao je legendarni golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.