Antolović pred Velež

"Nadam se da će navijači smoći snage i bodriti nas u finišu"

Željezničar će u okviru 26. kola BH Telecom Premijer lige gostovati u Vrapčićima kod Veleža, ekipe koja je u proljetnom dijelu sezone skinula "skalp" Sarajevu i Širokom Brijegu, dok je gradski rival uspio izvući bod u samom finišu susreta.

Golman i kapiten Plavih, Marijan Antolović, svjestan je da njega i njegove saigrače očekuje teška utakmica.

"Prema nekoj mojoj statistici mislim da igraju najbolji domaćin i najbolji gost i sigurno je da će biti zanimljiv susret. Ja se nadam dobrom rezultatu i da ćemo mi nastaviti naš niz bez poraza. Naravno, učinit ćemo sve da osvojimo tri boda, ali bili bi zadovoljni i s bodom. Svaki pozitivan rezultat je za nas dobar”, rekao je Antolović, koji je s nekoliko odličnih intervencija sačuvao mrežu svoje ekipe u duelu protiv Borca.

U jednom od razgovara s kapitenom Željezničara Antolović nas je upitao “Zar to neko zaslužuje više titulu od nas?” Pitali smo ga jer još uvijek razmišlja na taj način…

"Mi smo prije početka prvenstva sebi zacrtali cilj, a to je bila Evropa. Međutim, kako se stvari odvijaju za sada mislim da niko nije pokazao nešto posebno da bi mogao biti legitimni kandidat. Od svih ovih najava iz Sarajeva, Širokog Brijega i Zrinjskog mislim da smo mi u zadnje vrijeme pokazali najviše, i sigurno ako osvojimo titulu to neće biti nezasluženo. Glavni i primarni cilj ostaje Evropa i to ćemo pokušati ostvariti, sve preko toga biće veliki uspjeh", istakao je kapiten Plavih.

Pritisak postoji, pogotovo kada je riječ o klubu kakav je Željezničar. 

"Kada igrač u klubu kakav je Željezničar jasno je da pritisak postoji, nema tu priče. Ipak, ljubi u klubu pokušali su to svesti na minimum. Nije bilo nekih pompeznih najava kao u susjednim klubovima ili negdje drugdje, mislim da nema potrebe da najavljujemo neke velike stvari. Sami smo se svojim igrama doveli u situaciju da se borimo za titulu, i nadam se da ćemo do kraja biti u igri za prvo mjesto", kazala je "jedinica" kluba iz Zvorničke 27.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten najtrofejnijeg bh. kluba priznaje da je jako teško igrati bez podrške navijača.

"Teško je igrati bez podrške navijača. Na jednom od sastanaka, nakon ovog tragičnog događaja, šef je posebno apostrofirao da ne budemo iznenađeni neobičnom atmosferom jer je jako neobično igrati bez navijača. Nadam se da će oni smoći snage i bodriti nas u ovom finišu prvenstva jer njihova podrška je jako bitna", istakao je Marijan Antolović na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.