"Naivno smo se ponadali da je naša borba urodila plodom"

Saopštenje Sindikata profesionalnih fudbalera BiH

"Naivno smo se ponadali da je naša borba urodila plodom"

D. Rakanović

Fudbalski klub Sloboda jučer je odlukom Drugostepene komisije NS BiH dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH u sezoni 2017/2018. Sindikat profesionalnih fudbalera BiH povodom ove odluke oglasio se saopštenjem koje prenosimo u cjelosti. 

"Sindikat profesionalnih fudbalera BiH je osnovan, između ostalog i sa ciljem zaštite interesa i prava profesionalnih fudbalera. Interesa i prava koji se prvenstveno odnose na egzstencijalnu sigurnost njegovih članova i dakako članova njihovih porodica. Mi iza sebe nemamo moćne finansijske, političke niti bilo kakve druge lobije. Mi iza sebe nemamo navijačke grupe spremne da objavljuju ratove, prijete i pribjegavaju raznoraznim radnjama i postupcima. Mi se za prava naših članova borimo tako što, koristeći sva raspoloživa legalna sredstva i regulative, ne dozvoljavamo da naši članovi budu prevareni i izigrani. 

Naivno smo se ponadali da je naša borba urodila plodom u slučaju FK Sloboda Tuzla. Ponadali smo se tome kada je imenovani klub u postupku licenciranja klubova za takmičarsku sezonu 2017/2018 koji provodi N/FS BiH čak u tri navrata ostao bez licence, a sve zbog neizmirenih obaveza prema našim članovima.

Međutim ne lezi vraže, u četvrtom navratu konačnom odlukom Drugostepene komisije za licenciranje Sloboda je takmičarsku licencu dobila. Kako? Ni oni sami ne znaju. Kako oni tako ni oni koji su im tu licencu izdali.

Zar nije očigledan blef, kojeg se ne bi postidjeli ni najokorjeliji šibicari, kada najviši autoriteti NS BiH dana 23. 06. 2017. godine, javno izjave sljedeće:

"Imamo obavezu da zaštitimo Savez, bh. fudbal, te pravila i propise za koje snosimo potpunu odgovornost prema UEFA. U tome nas neće omesti ni izjave ni prijetnje, s pozivom na javni linč pokrenut iz Tuzle. Savez ne može prihvatiti odgovornost za neizvršavanje obaveza od strane ovog kluba.“

Isti taj dan dobro obavješteni portal objavljuje sljedeći tekst “Sportske.ba saznaju iz pouzdanih izvora da će Sloboda dobiti licencu za premijerligaško takmičenje i naredne sezone. Begić i Mujkanović su na sastanku dogovorili “mapu puta” do pozitivnog rješenja. Da budu vuci siti i ovce na broju“. Oprečnost i kontradiktornost su bjelodano jasni i nesporni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim putem želimo da poručimo svim mešetarima ma ko oni bili i ma kako se oni zvali, pogotovo želimo poslati poruku čelnim ljudima NS BiH. Gospodo, obećavamo vam da se nećemo umoriti, obećavamo da ćemo istrajati u svom zacrtanom cilju te istjerati pravdu na čistac, obećavamo vam da će odgovorni biti procesuirani zbog kršenja propisanih normi ali i Zakona koji vladaju u državi BiH, obećavamo da ćemo istrajati u utvrđivanju istine i to prvenstveno zbog porodične i lične egzistencije naših članova kojima ste bezočno uskratili osnovno pravo, pravo na život i egzistenciju. To, da li su svi vuci siti i nedostaje li gdje koja ovca tek ćemo da vidimo.

Na kraju, uvaženi naši članovi, nastali smo i egzistiramo zbog vas te ćemo u tom smislu sve preduzeti da zaštitimo vaša prava, a da pri tome ostanemo apsolutno dostojanstveni i uzdignuta čela ne gubeći ni trenutak dostojanstvo niti vjeru da je pravda spora ali dostižna", navodi se u saopštenju Sindikata. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi