"Najbolji igrači Slovačke bolje igraju u svojim klubovima"

Samir Merzić odlično poznaje reprezentaciju Slovačke

"Najbolji igrači Slovačke bolje igraju u svojim klubovima"

Samir Merzić prije dvije godine napustio je Slovačku. Tamo je nastupao u dresu Senice odakle je prvo za kratko otišao do Rusije, a potom se vratio u matični Velež.

Danas jedan od najboljih defanzivaca u Premijer ligi odlično poznaje naše večerašnje protivnike.

“Dok sam igrao za Senicu gledao sam gotovo sve njihove utakmice. Kasnije sam također sa zanimanjem pratio dešavanja kod njih,” kaže Merzić koji je nosio dres reprezentacije u eri Fuada Muzurovića, kasnije kratko i kod Mehe Kodre.

“Najbolji igrači Slovačke Hamšik, Weiss i Škrtel tradicionalno loše igraju u dresu reprezentacije. Njihove igre u klubovima su mnogo bolje nego u reprezentaciji. Imaju Slovaci dosta zvučnih imena u svojim redovima, igrači im igraju u velikim klubovima, ali sigurno u ovom trenutku nisu bolji od nas. Siguran sam da će naša reprezentacija večeras ostvariti lagan trijumf.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.