"Najviše smo pokazali, zasluženo smo lider na tabeli"

Asmir Avdukić vodi Borac ka novom naslovu

"Najviše smo pokazali, zasluženo smo lider na tabeli"

Rijetki su Borca svrstali među kandidate za titulu prvaka pred početak sezone, ali kako trenutno stvari stoje Banjalučani su najozbiljniji kandidat za novi naslov, makar gotovo svako kolo moraju strahovati da li će steći sve uslove za odigravanje prevenstvenih utakmica.

„Objektivno smo najviše pokazali tokom petnaest jesenjih kola i mislim da smo zasluženo na čelu tabele. Imamo ogromnu želju da i ova preostala četiri kola iz drugog dijela sezone odigramo na nivou dosadašnjih mečeva, odnosno da sretni i zadovoljni odemo na zimsku pauzu,“ kaže golman i jedan od najzaslužnijih igrača za uspjeh Borca, Asmir Avdukić.

Problemi organizacijske i finansijske prirode ipak se nisu reflektovali na rezultate. Avdukić velike zasluge za to pripisuje stručnom štabu.

„Jako se teško pripremati za utakmicu kada nisi siguran da li će se steći uslovi za njeno odigravanje. Ipak smo se uspjeli iznijeti sa tim, stručni štab se i u tim momentima profesionalno ponašao, to je prenosio na nas i sve nam se na kraju kroz rezultate vratilo,“ kazao je Avdukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će sutra pokušati napraviti podvig i nadoknaditi minus od četiri gola iz Mostara protiv Zrinjskog.

„Zrinjski je u povoljnoj situaciji, zasluženo su nas pobijedili u Motaru, ali sada je pred nama revanš u koji bez obzira na sve okolnosti nećemo ući sa bijelom zastavom. Sportski je nadati se mada je objektivno Zrinjski jednom nogom u četvrtfinalu,“ dodao je golman Borca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.