"Nakon svega što mi je uradio, Čolić će još ispasti heroj"

Bivši igrač Željezničara, Pehilj za SportSport.ba

"Nakon svega što mi je uradio, Čolić će još ispasti heroj"

D. Kurbegović

Nogometni klub Željezničar i napadač Šaban Pehilj danas su sporazumno raskinuli ugovor i ovaj visoki i korpulentni igrač od danas više nije član aktuelnog prvaka države. Kako je bio u podređenom položaju u klubu, te je dobivao malu minutažu u prvom kolu protiv Zvijezde desio se incident koji je prelio čašu i Pehilj je na lično insistiranje sporazumno raskinuo ugovor i otišao iz kluba poprilično tužan nakon svih dešavanja u posljednjih nekoliko dana.

Podsjetimo Šaban Pehilj je suspendovan od strane kluba jer je udario suigrača Elvira Čolića nakon utakmice protiv Zvijezde koja je igrana u Gradačcu prošlog vikenda.

Šta se to dogodilo u Gradačcu, za SportSport.ba otkrio nam je Šaban Pehilj, koji je vidno razočaran odlaskom iz Željezničara, iako je na njegovo insistiranje prekinut ugovor.

"Prvo da kažem da me niko iz kluba nije otjerao kako su to neki mediji i prenjeli, jednostavno nisam mogao da trpim više nepravdu. Nakon svega što mi je uradio Čolić na kraju će još ispasti heroj, ja ću biti kažnjen, a on je ispao kao "svetac". Šta mi je sve govorio u Gradaćcu to nijedan normalan čovjek, a kamo sportista ne bi kazao. Ja sam ga ljudski poslije utakmice upitao za jednu situaciju zašto mi nije odigrao povratnu loptu, a on je huliganski odreagovao, pljunuo me i uhvatio za vrat što više nisam mogao izdržat. Svjestan sam da se nisam smio spustiti na njegov nivo i uzvratiti, ali jednostavno nisam mogao više izdržati", kaže mladi Pehilj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas je u klubu zajedno sa sportskim direktorom Dželaludinom Muharemovićem potpisao sporazumni raskid ugovora

"Popričali smo ljudski i složili smo se nakon svega da je najbolje da raskinemo ugovor i da se prijateljski raziđemo. Meni je želja da više igram i ne mogu više sjediti na klupi i zadovoljavati se sa nekoliko minuta po utakmici. Željo će zauvijek ostati u mom sjećanju kao i navijači ovog kluba, najviše mi je žao zbog njih što napuštam Željezničar, ali jednostavno nisam mogao više trpiti nepravdu u klubu, a incident sa Čolićem je samo kap koja je prelila čašu. Nadam se da ću u narednim danima pronaći novu sredinu, a bivšim saigračima, treneru i navijačima želim sve najbolje u narednoj sezoni", završio je razgovor za SportSport.ba Šaban Pehilj, igrač koji je u finalu Kupa BiH prošle sezone postigao gol sezone, ali nije mogao dočekati svoju šansu u Željezničaru.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.