Mladen Zeljković:

"Ne gledamo komšije, nama je u cilju da igramo dobro"

Fudbalere Željezničara nakon pobjede u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva od 3:0 nad Olimpicom očekuje pravi derbi i gostovanje u Širokom Brijegu.

Najzanimljivija utakmica 17. kola BH Telecom Premijer lige na programu je u nedjelju, 15. marta, u 18 sati na stadionu Pecara. 

Lider na tabeli i jesenji šampion je baš kao i Željo pobjedom otvorio proljetni dio sezone, a ekipa Širokog jedan je od najnezgodnijih protivnika po sastav sa Grbavice.

"Mi smo se ove nedjelje pripremali za duel sa Širokim Brijegom. Oni su lideri na tabeli i zaista se kvalitetno spremamo za duel sa njima. Radimo na tome da se u Sarajevo vratimo sa pozitivnim rezultatom", rekao je fudbaler Željezničara Mladen Zeljković.

'Plavo proljeće' igrači Milomira Odovića otvorili su pobjedom protiv Olimpica od 3:0, ali Zeljković smatra da to nije bila tako lagana pobjeda kao što je izgledalo.

"Rezultatski je to možda izgledalo lako ali na terenu sigurno nije bilo tako. Olimpic je, ako tako možemo reći, imao blagu inicijativu na sredini terena ali mi smo iskoristili svoje šanse, postigli smo tri gola i uz veliku podršku navijača došli smo do željenog rezultata", istakao je defanzivac Plavih. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ishod susreta Širokog Brijega i Željezničara biće itekako bitan i za ostale ekipe u vrhu. Sa dobrim rezultatom na Pecari ekipa iz Doline ćupova direktno bi pomogla gradskom rivalu u borbi za sami vrh.

"Mi ne gledamo toliko na komšije, više gledamo na sebe i baziramo se na nas same jer je i nama u cilju da što bolje odigramo i da se vratimo sa dobrim rezultatom. Taj dobar rezultat je i nama važan i bitan u igri za Evropu, i mislim da ćemo uz naš kvalitetan rad i veliku podršku navijača doći do željenog cilja", istakao je Zeljković u razgovoru za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.