"Ne vidim razlog da Koševo ne napustimo neporaženi"

Semir Bajraktarević pred duel sa bivšim klubom

"Ne vidim razlog da Koševo ne napustimo neporaženi"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu igraju derbi susret na Koševu protiv Sarajeva, a kako u redovima domaćina ima nekoliko igrača koji su nekad nosili dres Čelika, tako i u redovima Zeničana ima igrača koji su nosili bordo-bijeli dres.

Semir Bajraktarević, rođeni Sarajlija prošle sezone je došao u Čelik nakon što ga je Dragan Jović otpisao iz redova ekipe sa Koševa. Ovaj 25-godišnji veznjak prošle sezone je bio jedan od najstandardnijih i najpouzdanijih igrača trenera Vlade Jagodića, pokazavši da su pak čelnici Sarajeva pogriješili što su lako odrekli njegovih usluga.

Bajraktarević je u ovoj sezoni u prva četiri kola kao i večina igrača igrala u grču, a dobre partije tek se očekuju u narednim utakmicama. 

O narednoj utakmici protiv bivšeg kluba za SportSport.ba kazao je nešto više.

"Pa kazao bih da smo u sličnoj situaciji kao Sarajevo, istina oni imaju dva boda više, ali nisu u nekoj posebnoj formi i dosta su ranjivi što je pokazala i utakmica protiv Širokog Brijega. Utakmica koja nosi epitet derbija je svakako prilika da ljubitelji nogometa koji dođu na Koševu uživaju u ambijentu i nadam se dobroj utakmici. Prošle sezone smo imali pozitivan skor protiv Sarajeva, na Koševu smo odigrali nerješeno, dok smo na Bilinom polju slavili u sjajnoj utakmici. Ipak od stare slave se ne živi i Sarajevo je ove sezone dosta igrački jače nego što je to bilo slučaj prošle sezone", kaže defanzivni veznjak.

U dresu Sarajeva je proveo lijepe trenutke, ali Čelik mu je prirastao srcu.

"Sarajevo je moj klub, rođen sam u tom gradu i ostvario sam svoj san kada sam zaigrao protiv švedskog Orebra u Evropskoj ligi. Danas su sve moje misli vezane za Čelik, a Zenica kao grad je sjajan i navijači su me sjajno primili, ovdje sam ponovo "oživio" kao nogometaš i prošlu sezonu sam odigrao standardno što je bio svakako ogroman pomak u mojoj karijeri. Nadam se da ću u Zenici provesti još mnogo vremena i da ću uspjeti sa klubom osvojiti neki trofej i zaigati na međunarodnoj sceni", nada se Bajraktarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi u subotu će pripasti ekipi koja bude manje griješila.

"Svjesni smo da su oni kao i mi u nekom traženju forme i da igramo još u grču, ali ovo može biti odlična prilika i prekretnica kako za nas, tako i za Sarajevo. Tek je početak prvenstva i mnogo je bodova još u igri, nismo zaboravili nogomet i to ćemo pokazati. Sarajevo ima odličnog trenera i nekoliko odličnih igrača koji nam mogu zadati mnogo problema poput Suljića i Travančiča, ali ja vjerujem u našu ekipu i ne vidim razlog da Koševo ne napustimo neporaženi. To bi nam mnogo značilo pred utakmicu sa Rudarom sedmicu poslije na Bilinom polju, te onda reprezentativnu pauzu u kojoj bi se sigurno dodatno spremili i konsolidirali pred nastavak prvenstva",  završio je razgovor za SportSport.ba veznjak Čelika, Semir Bajraktarević koji će voditi veliku borbu u sredini terena protiv Džakmića, Radovca i Travančića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.