"Ne zanima  me koliko sam plaćen, nije iz moga džepa"
Foto: EPA

Mbappe na predstavljanju u Parizu

"Ne zanima me koliko sam plaćen, nije iz moga džepa"

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe danas je službeno predstavljen kao novi igrač PSG-a.

Ovaj 18-godišnji napadač je stigao na jednogodišnju posudbu iz Monaca, ali će Parižani za njegove usluge narednog ljeta morati da izdvoje 180 miliona eura, što je drugi najveći transfer ikad.

Mladi napadač međutim ističe kako novac nije bio presudan u izboru novog kluba. Zbog PSG-a je odbio mnoge ponude i sada će imati šansu da zaigra u timu za kojeg navija od djetinjstva.

"Nije mi bitno koliko sam plaćen, jedan euro ili 180 miliona. Nisam platio, niti strpao u džep taj novac. Došao sam u PSG zbog projekta kojeg ima klub, ali i Pariz je moj dom", istakao je Mbappe, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Željan sam trofeja, želim osvajati titule i to što prije. Stigao sam u klub gdje se meni neće posvećivati najveća pažnja. Razgovarao sam s trenerom i jasno mi je rekao gdje me vidi u ekipi", istakao je Mbappe.

Priliku za debi mladi napadač će imati već u petak kada PSG u 5. kolu Ligue 1 gostuje kod Metza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi