"Neću postiti za vrijeme Ramazana sve dok sam na SP"

Bacary Sagna u izjavi za jednu TV kuću

"Neću postiti za vrijeme Ramazana sve dok sam na SP"

Bacary Sagna je izjavio da, uprkos tome što je vjernik, neće postiti za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Na prvenstvu je ostalo mnogo igrača islamske vjeroispovjesti, posebno u Alžiru i Francuskoj, a defanzivac Trikolora za jednu TV kuću izjavio je kako neće postiti za vrijeme Ramazana sve dok bude na prvenstvu:

"Znam da u Islamu postoje određeni propisi kojih se muslimani moraju pridržavati, pogotovo za vrijeme mjeseca Ramazana. Ipak, ja lično neću postiti dok budem u Brazilu".

"Svako je slobodan da radi ono šta hoće, i lično jako poštujem sve fudbalere koji će prakticirati post za vrijeme boravka na Mundijalu", rekao je Bacary Sagna.

Sagna savjetuje kolege da zbog posta ne zanemare neke bitne stvari koje bi mogle dovesti do eventualnih povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.