"Neka svi počiste ispred svoga praga pa pričaju o poštenju"

Nijaz Gracić bez dlake na jeziku

"Neka svi počiste ispred svoga praga pa pričaju o poštenju"

Adnan Beganović

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a kako je bilo i za pretpostaviti s obzirom da društvo najboljih napušta šest klubova, te s obzirom na veliku bitku za izlazak na evropsku scenu, sve više je nezadovoljnih.

Proljetni dio sezone donio je sjajan fudbal za naše uslove, jednog novog Željezničara koji priča jednu od najljepših priča klupskog bh. fuddbala i čiji čelni ljudi rade fenomenalan posao, ali sve to gurnuto je drugi plan zbog nezadovoljstva suđenjem od strane pojedinih klubova, te zbog navodnih afera iz prošle sezone.

Gotovo da nema kola nakon kojeg se neki od premijerligaških klubova ne žali na suđenje, bosanskohercegovačkoj javnosti se ne obraća službenim saopštenjima, pa je tako bilo i ovog vikenda.

Naime, službenim saopštenjem se oglasio FK Velež. Čelnici Rođenih nezadovoljni su suđenjem na susretu protiv Slobode, nezadovoljni su radom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, razočarani su ponašanjem službenih predstavnika tuzlanskog kluba. Osim toga saopštenjem su optužili Fudbalski klub Sarajevo da je mimo njihovog znanja premirao igrače Veleža na susretu protiv Širokog, te su najavili borbu u raščiščavanju odnosa u bh. fudbalu.

Tim povodom redakciju portala kontaktirao je i predsjednik Olimpica, Nijaz Gracić, koji je ljetos u Vrapčićima fizički napadnut o čemu smo ranije i pisali. Tadašnje rukovodstvo Veleža se izvinilo Graciću, ali je i podnijelo ostavku nakon nemilih scena, a predsjednik najmlađeg sarajevskog premijerligaša razočaran je zbog licemjerstva čelnika pojedinih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Raočaran sam posljednjim dešavanjima, a pogotovo neosnovanim napadima na FK Sarajevo i na njegove čelnike. Ne znam kuda sve ovo vodi, ali mi se čini da stvari polako izmiču kontroli. Mislim da svi moramo prvo počistiti ispred svog praga, pa onda krenuti sa nekakvim borbama i pričama o poštenju. Svi koji danas iz ko zna kojih razloga rade o glavi Sarajevu imat će posla i sa nama jer imamo i mi mnogo toga za reći. Ako misle na ovaj način istjerati Sarajevo u niži rang, kunem se da će i mnogi drugi istim putem. Za istinsku borbu protiv anomalija u bh. fudbalu jesam i za to se zalažem, ali ako ćemo zaboraviti posljednjih desetak godina, a bazirati se samo na posljednju, onda je to licemjerstvo", otvoreno je bez dlake na jeziku za SportSport.ba izjavio Nijaz Gracić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi