"Neopisiv je osjećaj kada vam cijeli stadion skandira"

Ognjen Vranješ iz Rusije za SportSport.ba

"Neopisiv je osjećaj kada vam cijeli stadion skandira"

Adnan Beganović

"Hvala svim mojim saigračima, pogotovo Džeki i Spahiću, koji su mi bili velika podrška nakon susreta u Atini. Veliko hvala i navijačima našeg nacionalnog tima", na početku razgovora za naš portal iz Rusije je istakao defanzivac Zmajeva, Ognjen Vranješ.

Dva dana su prošla od pobjede našeg nacionalnog tima nad Litvanijom. Bh. reprezentativci vratili su se klupskim obavezama, pa tako i Ognjen Vranješ, koji se sa svojim Krasnodarom priprema za duel sa Alanyom.

"U prva četiri kola svi smo priželjkivali deset bodova. Naše želje su ostvarene, pa zbog toga moramo biti zadovoljni. Mislim da smo pružili dobre partije u sva četiri susreta, te da se zasluženo nalazimo na vrhu tabele", za SportSport.ba ističe Vranješ.

Nakon meča u Atini u kojem su Zmajevi remizirali sa Grčkom, mladi bh. defanzivac suočio sa kritikama zbog nešto lošijeg nastupa.

"Nije mi bilo lako. Istina, odigrao sam nešto lošije, svjestan sam i ja toga, no mislim da su kritike bile preoštre. Međutim, uz veliku podršku stručnog štaba, saigrača, pogotovo Džeke i Spahića, prebrodio sam tu neku krizu. Ponavljam, nije mi bilo lako", govori Vranješ.

Nakon duela sa Grčkom te pomenutih kritika uslijedio je susret sa Litvanijom u kojem je Vranješ odigrao sjajno.

"Nisam se bojao, a podrška koju sam spomenuo podigla me je na psihološkom planu. Doista je lijepo biti dio našeg nacionalnog tima. Atmosfera je fenomenalna", ističe defanzivac Krasnodara.

Pored podrške koju je dobio od stručnog štaba i saigrača, Vranješu su na utakmici sa Litavnijom podršku dali i navijači našeg nacionalnog tima.

"Kada sam čuo da cijeli stadion skandira moje ime ostao sam šokiran. Kakav je to osjećaj? Do prije neki dan takvo nešto nisam mogao ni zamisliti. Hvala navijačima od srca. Bez njihove podrške ni naših dobrih igara ne bi bilo, u to sam siguran. Svakim danom imamo sve veću podršku u Bosni i Hercegovini", govori Vranješ, te se osvrće na poredak naše kvalifikacione grupe:

"Sada je jasno da ćemo mi i Grčka do kraja kvalifikacija voditi borbu za prvo mjesto. Očekivao sam da Slovačka uzme barem bod Grcima, no Slovaci nisu uspjeli. Mislim da bi međusobni susret na Bilinom Polju između nas i Grčke mogao biti presudan. No, i nakon istog ima još mnogo susreta do kraja kvalifikacija, pa ne smije biti opuštanja".

U pojedinim medijima pojavila se informacija da bi Vranješ u zimskom prelaznom roku mogao napustiti Krasnodar i preseliti u Njemačku. Međutim, prema riječima našeg reprezentativca, konkretna ponuda za njegove usluge još uvijek nije stigla.

"Ima nekih upita, no sve je to nezvanično. Dakle, što se tiče eventualnog transfera u januaru, za sada nema ništa konkretno", govori Vranješ, te se na kraju razgovora osvrće i na igre Krasnodara u dosadašnjem dijelu ruskog prvenstva.

"Ruska liga je iz godine u godinu sve bolja, dobro smo startali, no u posljednje vrijeme i ne igramo baš najbolje. Upali smo u krizu, no nadam se da ćemo iz iste ubrzo izaći", zaključio je bh. reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.