"Nije me strah konkurencije, a Lendriću svaka čast"

Denis Pozder, novi napadač FK Željezničar

"Nije me strah konkurencije, a Lendriću svaka čast"

Prvo pojačanje Željezničara za ljetni prijelazni rok je 26-godišnji napadač Denis Pozder. 

Pozder, koji nastupa za holandski Den Bosch, sa čelnicima Željezničara je postigao dogovor i sutra će i zvanično potpisati dvogodišnji ugovor, a tokom razgovora za SportSport.ba istakao je da se nije dvoumio kada je saznao za interes tima sa Grbavice.

"Uprava Željezničara na čelu sa Senadom Misimovićem je izrazila želju da dođem i posredstvom mog menadžera smo se brzo dogovorili. Željezničar je bio vrlo konkretan i profesionalan i mislim da je ovo jedan dobar korak u mojoj karijeri", kazao je Denis Pozder i potom nastavio: 

"Šta je presudilo? Presudilo je to što je Željezničar najbolji klub u BiH, sa najboljim navijačima, ali i ambicioznom upravom koja radi velike stvari. Jednostavno je postoja želja da budem dio toga", objašnjava Pozder. 

Nekadašnji omladinski reprezentativac naše zemlje ističe da se ne plaši konkurencije u Željezničaru. 

"Željezničar ima sjajne igrače, a kakav je napad najbolje pokazuju golovi Ivana Lendrića. Čestitam mu, neka tako nastavi, ali nije me strah i na njega ne gledam kao na konkurenciju. Nadam se da ćemo moći obojica igrati zajedno i zabijati dosta golova za Željezničar. Uvijek je lijepo pored sebe imati kvalitetne saigrače." 

Ovaj napadač priznaje da u prošlosti nije mnogo pratio fudbal u BiH, a također se osvrnuo i na očekivanja od naredne sezone. 

"Nadam se da ćemo igrati u Evropi i također se boriti za osvajanje titule. To mi je velika želja, ali i mojih prijatelja iz BiH koji navijaju za Željezničar", riječi su Pozdera na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pozder je rođen 11. decembra 1989. godine u Mostaru i svoju karijeru je započeo u njemačkom Uerdingenu. Kasnije je prešao u Metz (U19), a tokom dosadašnje karijere još je imao priliku nastupati za Duisburg (II), Wegberg-Beeck, Alemaniu Aachen, Vaslui, Velbert, Eintracht Trier i Den Bosch.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije