"Niko normalan ne može shvatiti situaciju oko Čelika"

Salčinović za SportSport.ba

"Niko normalan ne može shvatiti situaciju oko Čelika"

D. Kurbegović

Svakodnevno SportSport.ba piše o odlascima nogometaša Čelika iz kluba. Kako smo ranije pisali za 25 igrača je istekao ugovor, a i neki poput kapitena Emira Jusića, koji su imali validan ugovor, raskinuli su ga te su pronašli drugu sredinu.

Jedan od nogometaša koji ima također svoje ime i prezime u našem nogometu, koje je vrijedno respekta jeste 29-godišnji ofanzivac Fenan Salčinović, kojem je također istekao ugovor na Bilinom Polju. Ovaj nogometaš za SportSport.ba govorio je o situaciju u klubu, te narednim planovima u svojoj karijeri.

"Niko normalan jednostavno ne može shvatiti da se posljednja dva ljeta raspada ekipa, koju faktički niko nije nadigrao. Posebno ova ekipa koja je završila sezonu, te koja je postala prepoznatljiva u regionu jer u proljetnom dijelu sezone nije pretrpjela nijedan poraz. Žao mi je što se ovo sve dešava s mojim klubom, teško je ovo sve gledati nama nogometašima, iskreno nadam se da se neće desiti ono najgore, koje ne želim ni da izgovorim" ističe Salčinović.

U narednom periodu će znati u kojem će klubu nastaviti karijeru.

"Istekao mi je ugovor kao i svim nogometašima, naravno pošto u klubu nema niko, nisam ni pozvan eventualno da pričamo o novom ugovoru. Žao mi je što ću očigledno morati da karijeru ponovo nastavim u nekom drugom klubu, a ne ovdje u svojoj kući. Postoji nekoliko poziva i upita za moju karijeru iz naše lige i inostranstva, nisam još odlučio. Nadam se u narednom periodu da ću zvanično riješiti i pitanje novog kluba, gdje ću nastupati u narednoj sezoni" kazao je za SportSport.ba Salčinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fenan Salčinović karijeru je počeo u Čeliku, a nastupao je još za Lech Poznan, norveški Sandefjord, Zrinjski, Rijeku i Olimpic. Nastupao je za sve reprezentativne kategorije, te ima  jedan nastup i za A-selekciju naše zemlje. U prošloj sezoni za Čelik je odigrao 20 utakmica uz tri asistencije na svome kontu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti