"Očekuje nas pun Tušanj, ali vjerujem u pozitivan rezultat"

Amer Osmanagić uoči utakmice sa Slobodom

"Očekuje nas pun Tušanj, ali vjerujem u pozitivan rezultat"

D. Kurbegović

Nogometaši Slobode u subotu će na Tušnju nakon dvije sezone ponovo dočekati jednu ekipu iz Premijer lige. Nakon povratka u najviši rang takmičenja u našoj zemlji, Tuzlaci u jednom od derbija kola dočekuju stare sportske prijatelje iz Zenice. Čelik nije najbolje otvorio sezonu, te remi protiv Viteza na Bilinom polju ne može zadovoljiti navijače crno-crvenih.

Nekoliko igrača u obje ekipe nosilo je dres Slobode i Čelika, a u redovima ekipe koju s klupe predvodi Denis Sadiković to su Elmir Kuduzović, Darko Mitrović i Semir Bajraktarević, dok su s druge strane u redovima Čelika Adi Adilović, Amer Osmanagić, Renato Gojković i Haris Ribić nosili crveno-crni dres ekipe Slobode.

Amer Osmanagić u ljetnom prelaznom roku pojačao je Zeničane, a u dvije utakmice protiv Olimpica i Viteza na Bilinom polju pokazao je da će biti veliko pojačanje, kojem je potrebno određeno vrijeme kako bi dohvatio pravu formu. Navijači Čelika priželjkuju igre Osmanagića od prije nekoliko sezona, kada je u dresu Veleža bio proglašen za najboljeg igrača Premijer lige.

Ovaj 25-godišnjak u subotu će ponovo istrčati na Tušanj, stadion na kojem je počelo sve kada je u pitanju njegova karijera. Za SportSport.ba govorio je o prelasku u Čelik, te očekivanjima od duela protiv bivšeg kluba.

"Uvijek su prisutne velike emocije kada dolazim u Tuzlu, sa Tušnja sam otišao u Partizan prije šest godina, naravno nikada neću zaboraviti odakle sam i gdje sam počeo svoju karijeru. Očekujem pun stadion u subotu i naravno pozitivan rezultat svoje ekipe, a što bi za nas bilo sve osim poraza. Sjajno sam primljen u Zenici, od mene se očekuje mnogo u dresu Čelika a ja ću se potruditi da iz kolo u kolo budem sve bolji i da što više doprinosim dobrim rezultatima kluba", nada se bivši igrač Slobode,  Partizana, OFK Beograda, Veleža, Zaglebia, Haugesunda i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je sjajno otvorila sezonu, dok je Čelik razočarao navijače remijem protiv Viteza.

"Nažalost, nismo uspjeli otvoriti prvenstvo pobjedom, pa ćemo morati ispraviti kiks kod kuće baš na Tušnju protiv Slobode koja je sjajnom igrom odnijela puni plijen sa teškog gostovanja u Travniku. Neće nam sigurno biti lako u Tuzli, tradicija je na strani Slobode, ali mi moramo misliti na sebe i našu igru. Evidentno je da kvalitet naše igre moramo podići na viši nivo, te pokušati neporaženi napustiti Tuzlu. Nadam se da će mi igranje u dresu Čelika u svom gradu, protiv bivšeg kluba biti sretno, te da ćemo obradovati naše navijače, koji će nas bodriti na Tušnju", kazao je za SportSport.ba Osmanagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.