Krste Velkoski novo pojačanje Sarajeva, ali ne i posljednje?

"Odbio sam ponudu iz Južne Koreje i došao u Sarajevo"

FK Sarajevo danas je predstavio novo pojačanje. Na stadion Asim Ferhatović Hase stigao je makedonski napadač Krste Velkoski. 

Velkoski je u bordo tim stigao iz makedonskog Rabotničkog u kojem je iza sebe imao odličnu polusezonu. Sa Sarajevom je potpisao ugovor na dvije i pol godine. Na današnjoj press konferenciji prisutnim novinarima prvo se obratio sportski direktor Sarajeva, Abdulah Ibraković. 

"Mi radimo u kontinuitetu kada je u pitanju pojačavanje našeg kadra i dolazak Krste Velkoskog je značajan pomak u tom pravcu. Opredijelili smo se za napadača Rabotničkog, kapitena te ekipe s obzirom na njegov kvalitet i iskustvo. Njegova brzina, tehnika i osjećaj za gol unaprijedit će našu igru. Sigurno je da ćemo dobiti na brzini u napadu i poboljšati efikasnost," rekao je Ibraković.

Velkoski je istakao kako je imao još ponuda, ali da je na kraju ipak odlučio da potpiše za Sarajevo. 

"Sretan sam što sam tu u Sarajevu, drago mi je što ću nositi ovaj dres. Imao sam nekoliko ponuda da idem u Južnu Koreju, ali sam ih na kraju odbio, izabrao sam Sarajevo. Čast mi je nositi dres Sarajeva i nadam se da ću opravdati očekivanja," rekao je Velkoski. 

U kontaktu je sa bivšim napadačem kluba iz Titove 38b, makedonskim reprezentativcem, Adisom Jahovićem. "Čuo sam se sa Adisom jučer. Pričao mi je zaista lijepe stvari o Sarajevu," riječi su Velkoskog. 

Sportski direktor kluba sa Koševa, Abdulah Ibraković istakao je kako je ugovor potpisan na dvije i pol godine, dok je direktor bordo tima potvrdio da je za Velkoskog plaćeno obeštećenje Rabotničkom. 

"Krste Velkoski je potpisao ugovor na dvije i pol godine i nadamo se da će se saradnja sa Rabotničkim nastaviti i u budućnosti. Velkoski je na proširenom spisku reprezentacije Makedonije i vjerujemo kako će i u budućnosti biti pozivan u najbolju selekciju svoje zemlje. Imajući u vidu tu činjenicu i dužinu trajanja ugovora, to nam daje za pravo da objektivno razmišljamo o jednom velikom projektu," rekao je Ibraković, dok je Selimović dodao: 

"Sarajevo je kupilo Velkoskog od Rabotničkog. FK Rabotnički ima interes da se Krsto izbori za nastup u reprezentaciji Makedonije, a obzirom na njegove kvalitete, on će to i zaslužiti," rekao je Selimović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sportski direktor Ibraković govorio je i o novim ciljevima FK Sarajevo na tržištu, te je istakao kako klub radi na dovođenju novih pojačanja. 

"Mi radimo na dovođenju kvalitetnih igrača, a kvalitetne igrače nije lako dovesti i za to je potrebno vrijeme. Mi imamo jako dobar tim i pojačavamo ga strateški, na mjestima koja su jako bitna i želimo dovesti malo iskusnije igrače. Postoji mogućnost da ćemo do kraja sedmice imati još jedno pojačanje," završio je Ibraković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.