"Odlazak u Kinu razočarao bi moje roditelje"

Mertens otvoreno priznao

"Odlazak u Kinu razočarao bi moje roditelje"

Endin Čaušević

Fudbaleri u posljednjih nekoliko prelaznih rokova u svojim najbolji igračkim godinama odlučuju na iznenađenje mnogih karijeru nastaviti u zemljama gdje je fudbal još uvijek u razvoju.

"Hit" prelaznih rokova u posljednjih nekoliko godina postala je Kina koja svojim nevjerovatno bogtim ponudama mami neke od najboljih svjetskih fudbalera. Ipak, još uvijek ima onih kojima novac nije na prvom mjestu i koji žele igrati najboljim ligama na svijetu.

Jedan od njih je i omaleni napadač Napolija, Dries Mertens, koji je ove zime bio na meti nekoliko ekipa iz Kine. Na adresu Napolija stiglo je par nevjerovatnih ponuda, ali je Belgijanac odlučio da i dalje ostane vjeran ekipi iz Napulja.

"Moj otac je vozio audobus u Anderlechtu i od svoje jedanaeste godine vozio me na treninge svaki dan. Imam veliko poštovanje prema tome što su moji roditelji uradili za mene. Oni me nisu odgojili da govorim o novcu i bili bi jako razočarani da zbog toga odem u Kinu", rekao je Mertens.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi