"Olimpic je ambiciozan, a United novi prvak Engleske"

Haris Hodžić, pojačanje Vukova s Otoke:

"Olimpic je ambiciozan, a United novi prvak Engleske"

Mladi i talentovani fudbaler, koji igra na poziciji lijevog krila Haris Hodžić potpisao je prošle sedmice dvogodišnji ugovor sa bh. premijerligašom Olimpicom.

Hodžić je u Olimpic došao iz redova engleske ekipe Watforda, u kojoj je naučio svoje prve fudbalske korake.

"O Olimpicu sam čuo sve pozitivno, na terenu i vani terena.  Naravno da je to jedan od boljih klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Pratio sam često bh. ligu kad sam živio u Engleskoj tako da sam poznat sa ostalim klubovima iz Premijer lige. Znam da Olimpic ima dobru priliku da se plasira u Evropu za iduću sezonu", kaže Hodžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Nije baš česta situacija da igrači iz engleskog Championshipa dolaze u Premijer ligu BiH. Šta te navelo na to da napustiš Watford i dođeš u Olimpic?

"U Watfordu se dogodile velike promjene za kratak period vremena. Došli su novi vlasnici, novi stručni štab, mnogo novih igrača... Trenutno u prvom timu ima 13 igrača koji su došli na posudbu. Naravno, svi hoće da igraju, tako da sam imao minimalnu šansu da zaigram u prvom timu. Kontaktirao me direktor Olimpica Nermin Demirović, pregovarali smo preko telefona i nakon razgovora sam odlučio da potpišem za Olimpic jer je to klub sa ambicijama", priznaje Hodžić.

Rođen si u Engleskoj, gdje si odrastao, da li će biti problema da se privikneš na život u Bosni i Hercegovini?

"Naravno da će na početku biti malo čudno jer sam rođen u Londonu, živio sam tamo čitav život, ali sve je to dio sporta. Neće biti problema da se priviknem na novi klub i sredinu".

Za koga navijaš u Engleskoj i šta misliš ko će biti prvak?

"Navijam za Manchester united i nadam se da će oni ove sezone biti prvaci Engleske".

Pratiš reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ko bi bio igrač kojem se najviše diviš?

"Ne mogu reći da imam najdražeg reprezentivca, ali ako bih morao izabrati jednog igrača, bio bi to Miralem Pjanić".

Messi ili Ronaldo?

"Ronaldo".

PES ili FIFA?

"Ma, samo FIFA", kroz smijeh je zaključio razgovor za SportSport.ba Haris Hodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.