"Olimpic je pravi primjer da u FK Sarajevo nisu pogriješili"

Nedim Jusufbegović o dolasku malezijskog milijardera

"Olimpic je pravi primjer da u FK Sarajevo nisu pogriješili"

Sportski direktor Veleža Admir Velagić priznao je da o temi ulaganja vlastitog novca u fudbalske klubove nije razmišljao. 

Kao i čelnici ostalih klubova kazao je da je novac najveći problem u Bosni i Hercegovini.

„Novac je problem svih klubova u Bosni i Hercegovini. Mi smo u mnogo čemu sto godina iza Evrope, tako da je svako ulaganje u naše klubove po meni pozitivna stvar. Naravno, sve ima prednosti, ali i mane. Prednost je što strani ulagači donose novac u klub. Nisam baš mnogo razmišljao o toj tematici kada je u pitanju Velež. Jedno je sigurno, mi smo institucija, imamo tradiciju dugu 90 godina i naravno da bismo o svemu dobro razmislili kada bi se pojavio neko poput Tana,“ kazao je Veleagić.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović spada u red najambicioznijih stručnjaka u Bosni i Hercegovini koji mnogo gledaju ka Evropi. Jusufbegović ulaganje stranog kapitala smatra jedini pravim rješenjem za naše klubove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Prava stvar i jedini spas za naše klubove. Onaj ko ulaže svoj novac, ulaže ga da bi ga oplodio i vratio. A kada je to tako onda reda definitvno ima. A kada ima reda ima i uslova za pravi rad i napredak. Rezultati samim tim moraju doći. Ne znam samo zbog čega ovolika pompa oko Tana, obzirom da jedan čovjek u Bosni i Hercegovini svoj novac ulaže već godinama. Nijaz Gracić sa Olimpicom pravi veliku stvar i ide u odličnom pravcu. On je uložio više nego što će uložiti Vincent Tan,“ stav je Nedima Jusufbegovića, sa kojim mišljenje dijeli i Slaven Musa.

„Super stvar, samo što kod nas ljudi misle da ti ulagači imaju čarobne štapiće. Osim njegovog novca potrebno je još mnogo rada i truda za pravi rezultat,“ smatra Musa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.